El Perelló rep a Madrid la Bandera ‘Q’ de Qualitat Turística de la seua platja

El Perelló rep a Madrid la Bandera ‘Q’ de Qualitat Turística de la seua platja

La regidora del Perelló, Amparo Fernández, va rebre ahir de mans de la Secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver i del president del ICTE (Institut per a la Qualitat Turística), Miguel Mirones, la bandera Q de Qualitat Turística que certifica en nivell dels serveis oferits a la seua platja.

L’acte es va dur a terme al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme va comptar amb la presència de la ministra de l’àrea, Reyes Maroto i altres autoritats del sector turístic espanyol. Els ajuntaments que han aconseguit certificar les seues platges en 2019 són un 13,5% més, asseguraren des de l’organisme oficial.

En 2018, van ser 248 platges i 21 instal·lacions nàutiques-ports esportius les que van rebre el distintiu, augmentant en dotze platges i dos ports nàutics més respecte a l’anterior.

La ‘Q‘ de qualitat turística és el principal distintiu espanyol de qualitat, que s’entrega després d’una exhaustiva auditoria que acredita el compliment de la norma de qualitat UNEIX 187001:2008 de platges, adaptat a la norma internacional UNE-ISO 13009:2016, la qual cosa internacionalitzar el seu caràcter.

Perquè una platja o port esportiu puga lluir la Bandera ‘Q‘ ha de passar la citada auditoria que garantisca entre altres aspectes els equipaments d’ús públic, els serveis de neteja i recollida selectiva de residus, els accessos a la zona de bany i serveis higiènics, els dispositius de seguretat, salvament i primers auxilis, els serveis d’informació i els que ofereixen els establiments d’oci situats en les seues instal·lacions.

Aquest distintiu reconeix l’esforç realitzat per ajuntaments, treballadors públics i tècnics per a adaptar-se al sistema de qualitat turístic espanyol. En total, se certifiquen 23 subsectors turístics des de platges a hotels a oficines d’atenció als estiuejants i visitants.

O.R.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada