L’Ajuntament de Cullera declara la guerra als plàstics a la platja

  • El Govern local llança una campanya amb consells per a reduir els residus durant la nit de Sant Joan

cullera-residus-zeroCullera ha declarat la guerra als plàstics. La primera batalla es lliurarà este diumenge durant la Nit de Sant Joan. El consistori vol conscienciar a la ciutadania que cal reduir l’ús d’este material que genera tones de residus cada any.

La regidoria d’Activitats Ambientals, dirigida per Bernat Escolà, ha llançat hui la campanya ‘Residus zero’ per a la nit de les fogueres. En ella es donen una sèrie de consells per tal d’evitar que es faça un ús innecessari del plàstic.

«Encara que som conscients que vivim en un món dominat pel plàstic, cal que la gent visualitze que existixen alternatives senzilles per a reduir l’ús d’este material», assenyala Escolà.

Per exemple, es recomana als assistents a la Nit de Sant Joan que utilitzen plats i gots reutilitzables. Està prohibit entrar amb vidres a la platja, però existixen vaixelles de diversos usos que són una alternativa als utensilis d’un sol ús.

Les bosses de plàstic han de ser substituïdes per altres de tela o lona i fins i tot cal no oblidar els tradicionals cabassos. Precisament, un dels residus més recollits després de la revetla de Sant Joan a la platja són les bosses.

En l’acció ‘Residus zero’ també es demana que no s’empren tovallons de paper i es tornen  a utilitzar els de tela de tota la vida i fins i tot que els glaçons es porten en recipients reutilitzables i no en les bosses en les quals es venen habitualment.

Des de la regidoria d’Activitats Ambientals també s’ha fet una crida perquè el fem que es genere es reculla de forma segregada i es diposite en els contenidors adequats.

Cal recordar que 12 milions de fem arriben als mars i oceans cada any; un de cada sis peixos que es venen en les pescateries d’Espanya conté microplàstics en l’estómac. Segons dades de Greenpeace, la producció mundial de plàstics s’està acostant en 2020 als 500 milions de tones.

No soterrar les fogueres
Finalment, l’ajuntament demana encaridament que les restes de les fogueres no se soterren en l’arena, ja que esta pràctica dificulta la posterior neteja per part dels operaris.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.