Professionals del Departament de Salut de la Ribera es formen en competència intercultural i igualtat de gènere

Professionals del Departament de Salut de la Ribera es formen en competència intercultural i igualtat de gènere
  • Entre d’altres aspectes, s’ha abordat com afecta el procés migratori i les desigualtats de gènere a la salut de les persones

L’Hospital Universitari de la Ribera ha acollit una jornada sobre diversitat cultural i perspectiva de gènere en l’àmbit de la salut, dirigit a professionals sanitaris.

L’objectiu d’esta formació ha estat el de promoure estratègies que aborden la salut integral dels habitants de la comarca des d’una perspectiva de gènere i intercultural.

Els assistents a la jornada, tots ells professionals relacionats amb la Medicina, la Infermeria, la Psicologia, la Psiquiatria i el Treball Social, entre d’altres disciplines, han pogut aprofundir en aspectes com l’afectació del procés migratori en la salut, les pràctiques que faciliten l’acostament cultural i amb això la intervenció mèdica amb persones culturalment diverses.

Alhora, s’han tractat les principals desigualtats de gènere, per conèixer com estes tenen conseqüències en la salut de les dones, convertint-se en “malestars de gènere”.

La jornada formativa ha estat impartida per l’Associació de Dones per a la Salut (AMS), formada per un equip professional de dones de diferents disciplines i amb perfils professionals diversos i molt versàtils, expertes en l’anàlisi de la realitat des de la perspectiva de gènere. A més, compten amb una llarga experiència en la diversitat de necessitats i potencialitats de les dones.

L’organització d’esta jornada adreçada a professionals de la salut ha estat fruit del treball en xarxa de la Fundació Cepaim (Convivència i Cohesió Social) i de la Unitat d’Igualtat del Departament de Salut de la Ribera.

Esta formació s’emmarca dins el projecte “Cultura Saludable. Programa de Mediación para el Fomento de la Salud Comunitaria Intercultural”, finançat pel “Fondo de Asilo, Migraciones e Integración del Ministerio de Trabajo, Migraciones y Segurida Social”.

Departament de Salut de la Ribera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.