El PSPV recupera l’Alcaldia de Sueca mentre el PP les de Sollana i el Perelló

El PSPV recupera l’Alcaldia de Sueca mentre el PP les de Sollana i el Perelló
  • Sis ajuntaments de la Ribera Baixa seran dirigits per socialistes, tres per Esquerra Unida, dos per Compromís, dos pel PP i altre per un partit independent

Els ajuntaments de la Ribera Baixa renovaren ahir els seus consistoris. Destaca el cas de Sueca on Dimas Vázquez (PSPV-PSOE) va ser proclamat alcalde amb els sis vots dels seus regidors, tres del PP i dos de Ciutadans.

Raquel Tamarit, primera autoritat local dels darrers quatre anys, va haver de cedir la vara de comandament. Els seus vuit edils i els dos del GISPM la deixaren a un sol vot de la majoria absoluta necessària per a governar.

A Cullera i Almussafes, les altres localitats de més població de la comarca, van renovar els socialistes Jordi Mayor y Toni González, respectivament. Pel que fa al mateix PSPV-PSOE, Anna González va mantenir l’Alcaldia de Llaurí mentre Juani Clos la de Fortaleny. El també socialista Jordi Sanjaime seguirà al capdavant de l’entitat local menor (ELM) de Sueca del Mareny de Barraquetes al Ple del proper dia 25.

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) manté les alcaldies d’Albalat de la Ribera, Polinyà i Riola en les persones de Felip Hernandis, Óscar Navarro i Judith Capellino, respectivament. Espectacular l’ascens d’EUPV a Riola on han passat de quatre a set regidors dels nou que integren la Corporació Municipal.

Oro Azorín, de Compromís, renovà com alcaldessa de Favara (tot i que estarà en minoria) davant la decissió de l’agrupació socialista local de no lliurar els vots a ninguna opció política, tant Compromis com el PP, va decidir que el seu candidat a l’Alcaldia fora Rafa Gisbert. La mateixa formació taronja governarà Corbera amb majoria, tot i que ara serà alcalde Vicent Marrades qui va reemplaçar Jordi Vicedo com a cap de llista en les passades eleccions.

El PP recupera la vara de comandament a Sollana de la mà de Vicent Codonyer, i a l’ELM del Perelló, amb Juan Botella. L’acte de presa de possessió està previst per al dia 25. Per últim, Maria Amparo Giner, d’Units per Benicull, governarà el seu poble amb majoria absoluta.

Expedient d’expulsió per als regidors socialistes de Sueca
La direcció provincial del PSPV-PSOE de València anunciava l’apertura d’un expedient d’expulsió al seu candidat a l’Alcaldia de Sueca, Dimas Vázquez, per no seguir les directrius de segon Pacte del Botànic. Açò ho publicaven a les xarxes socials mentre, pràcticament, se celebrava el Ple d’Investidura. L’any 2015 fou Compromís de la capital de la Ribera Baixa (des d’ahir en l’oposició) qui va pactar amb independents de dreta deixant fora els socialistes.

RBi


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada