Les investigacions obertes per Antifrau fan inviable el pacte de govern Compromís-PSPV a Sueca

Les investigacions obertes per Antifrau fan inviable el pacte de govern Compromís-PSPV a Sueca
  • “L’alcaldessa sempre ha eixit amb evasives torejant la situació sense facilitar cap informació concreta malgrat les peticions per escrit dels grups de l’oposició”

La falta de transparència en la gestió municipal a l’Ajuntament de Sueca, la incertesa que condicionen els escrits de l’Agència Valenciana Antifrau (Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana) i la sospita que puguen haver-se produït actes il·lícits durant el mandat de l’actual alcaldessa de Compromís que s’investiguen, impedeixen l’existència de la confiança necessària per a un pacte de governabilitat municipal del PSPV-PSOE amb Compromís.

Raquel Tamarit (Bloc-Compromís), alcaldessa en funcions, ha ocultat enguany a l’oposició la investigació que el citat organisme públic està duent a terme en el Consistori. Que se sàpia, l’esmentada agència autonòmica ha presentat almenys tres escrits o sol·licituds de documentació en els últims mesos.

Malgrat les peticions per escrit dels grups de l’oposició, i de les preguntes que se li han formulat a l’alcaldessa en els Plens, aquesta sempre ha eixit amb evasives torejant la situació sense facilitar cap informació concreta.

El portaveu socialista, Dimas Vázquez, interpreta que “com a mínim, la senyora Tamarit hauria d’haver convocat als portaveus de tots els grups municipals per a explicar la situació davant aquests escrits de la institució valenciana, donada la rellevància del fet que l’Ajuntament de Sueca siga investigat per la seua gestió”.

“I en lloc de dur a terme un exercici de transparència, ha fet tot el contrari: ocultar els fets, les raons investigades, l’àmbit i l’abast d’aquestes; tot això no ha fet més que sembrar un mar de dubtes sobre la gestió de Compromís durant la present legislatura al mateix temps que ha cultivat desconfiança en qualsevol tipus de negociació”, afig.

Des del PSPV-PSOE de la capital de la Ribera Baixa, “en un acte de responsabilitat amb els seus votants i afiliats i tots els ciutadans de Sueca”, afirmen que no poden, ni deuen, verse embolicats en situacions compromeses que puguen esguitar a l’ajuntament per unes gestions de Compromís que ara s’investiguen.

En el cas que la proposta de Dimas Vázquez com a candidat a l’Alcaldia prosperara dissabte que ve, els socialistes de Sueca es comprometen a col·laborar amb Antifrau per a esclarir els fets objecte d’investigació, així com establir les mesures necessàries perquè el Consistori suecà no haja de ser investigat en el futur per la gestió dels seus governants.

No va haver-hi “Pacte del Botànic” a Sueca en 2015
El portaveu socialista recorda que el mes de juny de 2015 “no es van preocupar tant pels socialistes, com ara ho estan fent, ja que ells ja tenien tancat aquell pacte amb els tres edils del partit conservador independent (Gispm) aconseguint la majoria absoluta d’onze i enviant així als cinc edils del PSPV a l’oposició”. En l’actualitat al no sumar Compromís els onze regidors del 2015, amb Gispm, ens han cridat de manera ‘forçada’ per a arribar a un acord”.

En els contactes mantinguts entre PSPV, Compromís i Gispm, “la sinceritat ha sigut la tònica regnant, arribant-nos a afirmar davant nostra, que si s’hagueren donat ara els números de 2015 entre Compromís i Gispm, no estarien parlant en l’actualitat amb el PSPV; per això els agraïm tanta sinceritat”, apunta Vázquez.

Així, resulta difícil d’entendre que algú parle ara de ‘reedició’ del Pacte del Botànic quan a Sueca no va haver-hi ‘edició’ en 2015; i si els números actuals hagueren sigut els mateixos d’aquell any “tampoc n’hi hauria ara, com així ens el van afirmar”. “Que ens explique algú, després de la mostra de ‘sinceritat’ manifestada, com poder pactar amb persones que ja et donen a entendre, que la seua única preocupació és sumar onze regidors, siga amb qui siga i de la manera que siga, per a seguir en el govern, i a més amb l’afegit de la investigació pendent d’Antifrau?”, es pregunta.

Des del PSPV-PSOE local, també volen fer públic que Compromís ha intentat aquests dies tot tipus de pactes possibles amb Ciutadans i Partit Popular (PP), circumstància aquesta de la qual poden donar fe els portaveus de tots dos partits, i així ho van afirmar a Sueca TV dimarts passat. Fins i tot sembla que s’ha donat el cas d’haver negociat amb dos edils per separat amb la intenció d’aconseguir sumar el regidor necessari que els donaria la majoria absoluta.

Després de les eleccions locals de 1999, EPI-Bloc, amb tres edils (entre els quals es trobava el diputat de Compromís, Joan Baldoví) van obtindre l’Alcaldia després de pactar amb el PP i deixant en l’oposició als set edils socialistes i als dos d’Esquerra Unida.

PSPV-PSOE de Sueca


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.