Un clan familiar de Tavernes detingut per estafa i tràfic de drogues disposava d’un domicili a Cullera

Un clan familiar de Tavernes detingut per estafa i tràfic de drogues disposava d’un domicili a Cullera
  • La Guàrdia Civil ha confiscat vehicles i motocicletes valorats en més de 100.000 euros; joies; un quilogram de cocaïna; sis immobles valorats en 300.000 euros; una pistola detonadora; aparells electrònics; i 40.000 euros en metàl·lic

L’operació “Kobold” s’inicià per la Guàrdia Civil de Tavernes de la Valldigna al de tindre coneixement de la comissió d’una estafa a un individu d’avançada edat. Arran d’aqueixa denúncia i de la identificació dels autors es té coneixement que es tracta d’una família de la localitat de Tavernes de la Valldigna amb nombrosos antecedents policials.

maria-coca-tavernes-cullera-2Després d’una llarga investigació es determina la suposada implicació d’aquest clan familiar en l’estafa de 15.000 euros, després de suplantar la identitat d’una persona d’edat avançada, així com tot un entramat de presumptes delinqüents dedicat al tràfic de drogues (tant cocaïna com a marihuana), blanqueig de capitals (adquirint nombrosos béns, immobles, vehicles, joies) estafes (realitzant prestem a persones majors), aconseguint identificar tant el nucli central del clan, com a les persones que assessoren i faciliten la venda de les substàncies.

Per tot això el passat 4 de juny es va procedir a l’explotació de l’operació i que va consistir en la realització de dinou registres domiciliaris, setze d’ells a de Tavernes de la Valldigna, un a Cullera, altre a Simat de la Valldigna i altre més a Gandia, procedint a la detenció de quinze persones, tretze d’elles a Tavernes de la Valldigna, una a Gandia i altra a Simat de la Valldigna.

S’han pogut intervindre un quilogram de cocaïna, i mig de marihuana; 40.000 euros en bitllets principalment de 50; nombroses joies valorades en 20.000 euros aproximadament; i 8 vehicles i 2 motocicletes valorats en 100.000 euros.

A més a més es va procedir al bloqueig econòmic de cinc immobles de Tavernes de la Valldigna i un a Cullera valorats en 300.000 Euros; una pistola detonadora de la marca Beretta; i nombrosos aparells electrònics (televisions i telèfons mòbils d’alta gamma), valorats en 10.000 euros.

En el marc d’aquesta operació s’han detingut a 15 persones, 2 dones i 13 homes d’edats compreses entre els 23 i 48 anys i de nacionalitat espanyola per la seua implicació en els delictes d’estafa, tràfic de drogues, organització criminal, blanqueig de capitals i usurpació de l’estat civil.

En aquest operatiu han participat també, la USECIC (Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comandància), Servei Cinologic, GRS i USECIA de Gandia. Les diligències instruïdes han sigut entregades al Jutjat de Primera instància i Instrucció número 6 de Sueca.

O.R.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada