‘Casa Alaveda’ triomfa en el tercer Festival de Curtmetratges en Llengua de Signes d’Almussafes

‘Casa Alaveda’ triomfa en el tercer Festival de Curtmetratges en Llengua de Signes d’Almussafes
  • El treball, del director Paco López, va aconseguir els premis a la Millor Pel·lícula, Millor Direcció i Millor Muntatge

curtmetratges-signes-almussafes-2019_2El passat dissabte 8 de juny a la vesprada, Almussafes va tornar a apostar per la inclusió amb la celebració del III Festival de Curtmetratges en Llengua de Signes, un esdeveniment organitzat per Almussord en col·laboració amb l’Ajuntament de la població i de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) de la Generalitat Valenciana en el qual va destacar, per damunt de les altres onze candidates, l’obra de terror ‘Casa Alaveda’, del director Paco López. El treball, de quinze minuts de durada, va aconseguir imposar-se en les categories de Millor Pel·lícula, Millor Direcció i Millor Muntatge.

Per part seua, el jurat, integrat per tres representants de l’entitat, un del consistori i un del IVC, va atorgar els guardons de Millor Actriu i Millor Actor als protagonistes de ‘El secreto de Maia’, Tamara Hoyos i Manuel Colinas, mentre que el de Millor Guió va ser per al drama C.O.D.A, de Veru Rodríguez. Finalment, es va concedir també un reconeixement al Millor Cartell, que en aquest cas va recaure a les mans del curtmetratge ‘Pare’.

“Des de l’Ajuntament i des de totes les institucions el que hem d’intentar és eliminar totes les barreres que impedeixen que aquestes persones puguen viure amb normalitat”, destaca la regidora de Cultura en funcions, Davinia Calatayud, en ser preguntada pel suport del consistori a aquest esdeveniment, amb el qual el president de Almussord, Jorge Fernández, es mostra molt satisfet.

El responsable de l’associació destaca la projecció que amb el pas del temps està aconseguint la convocatòria, que aquest 2019 ha inclòs títols arribats de tota Espanya i espectadors de moltes províncies del país i fins i tot d’Amèrica.

Al matí, i també en el recinte del Centre Cultural es va celebrar el Fòrum Almussord, un espai de reflexió en el qual diversos experts dedicats a l’organització de festivals de curtmetratges en llengua de signes van conversar sobre la situació actual del sector i també sobre els reptes de futur.

Ajuntament d’Almussafes

Fotografies de Carioca

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.