Les aigües de la depuradora de Corbera-Llaurí podran ser útils per a reg agrícola sense cap restricció

Les aigües de la depuradora de Corbera-Llaurí podran ser útils per a reg agrícola sense cap restricció
  • L’EPSAR licita la construcció del sistema de desinfecció de l’efluent per un import és de 112.708,62 euros i s’estableix un termini d’execució de tres mesos

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, a través de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR), ha licitat les obres de construcció del sistema de desinfecció de l’efluent de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Corbera-Llaurí.

La publicació s’ha realitzat en la Plataforma de Contractació de l’Estat el 29 de maig de 2019, per un pressupost de 112.708,62 euros (IVA inclòs) i un termini d’execució de tres mesos.

L’EDAR de Corbera-Llaurí dóna servei a tots dos municipis i va ser construïda per la Generalitat l’any 2000. El seu sistema de tractament és mitjançant un tractament biològic de fangs activats amb Reactor Biològic Seqüencial (SBR). El seu cabal de disseny és de 1.500 m3/dia, havent tractat en 2018 una mitjana de 1.025 m3/dia.

L’EDAR disposa d’autorització d’abocament des de desembre de 2007. Recentment, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) va començar els tràmits per a la renovació d’aquesta. Atés que el punt d’abocament de la’EDAR es troba en la Séquia Nova de Llaurí, la CHJ va sol·licitar als dos ajuntaments que presentaren un programa de reducció de la contaminació quant als paràmetres microbiològics.

A aqueixos efectes, l’EPSAR va contractar la redacció del “Projecte de construcció del sistema de desinfecció de l’efluent de l’EDAR de Corbera-Llaurí (València)”, en el qual es definiren les infraestructures a executar per a satisfer les necessitats d’afinament de la qualitat de l’aigua depurada provinent dels municipis de Corbera i Llaurí.

S’ha determinat, com a solució més aconsellable, la construcció d’un laberint de cloració i un sistema de dosatge d’hipoclorit sòdic que permeta complir els nous paràmetres de l’autorització d’abocament.

Aquestes obres permetran la reutilització de les aigües, sense cap mena de restricció, per a reg agrícola quant al compliment dels paràmetres microbiològics de l’efluent requerits en la legislació de reutilització de les aigües depurades.

Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.