CSIF urgeix a Sanitat a reforçar les bases del SAMU Sueca, Cullera i altres pobles i a ampliar horari des de juny

CSIF urgeix a Sanitat a reforçar les bases del SAMU Sueca, Cullera i altres pobles i a ampliar horari des de juny
  • El sindicat recorda que una sola unitat atén tot el litoral de la Ribera Baixa i que Oliva té servei solament 12 hores al dia

El sindicat CSIF urgeix a Conselleria de Sanitat a reforçar les bases del Servei d’Ajuda Mèdica Urgent (SAMU) a la província de València a partir d’aquest cap de setmana, amb l’inici del mes de juny i de l’increment d’afluència a platges. La central sindical adverteix de l’escassetat de mitjans en localitats on la població es multiplicarà els pròxims mesos, com Sueca, Cullera, Oliva o Gandia.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica la necessitat d’ampliació horària en aquesta època a causa de l’increment de la població en la localitat costanera d’Oliva, a Paterna amb urbanitzacions com La Canyada i en zones d’interior que també augmenten la seua ocupació en els mesos estivals, com Utiel i Bunyol. Aquests quatre municipis disposen de bases del SAMU operatives únicament 12 hores diàries.

CSIF subratlla que l’actual limitació horària provoca que la meitat del dia que no presta servei cada unitat, haja de desplaçar-se un vehicle des d’una altra localitat per a atendre una emergència. Aquest fet implica que s’incremente el temps d’espera per part de l’afectat i, en definitiva, un deteriorament del servei als usuaris. La central sindical exigeix un augment a 24 hores diàries fix per a tot l’any, encara que especialment en els mesos estivals i ja des del primer cap de setmana de juny.

La base de Sueca cobreix des del Perellonet fins a Tavernes
El sindicat explica també que la Ribera Baixa únicament compta amb una unitat SAMU, amb base en Sueca, que cobreix des del Perellonet fins a Tavernes de la Valldigna. Abarca Cullera, municipi que dispara la seua població a l’estiu, ja des dels caps de setmana de juny. En general es tracta d’una franja del litoral valencià molt demandada i visitada fins a setembre. Aquesta situació dispara igualment els serveis de SAMU.

CSIF assenyala que una circumstància similar ocorre a Gandia. La dotació de SAMU no augmenta a l’estiu a pesar que sí que ho fa la població. La prestació es limita a la unitat amb la qual compte durant tot l’any, que igualment atén els serveis en municipis pròxims com Xeraco o Xeresa.

CSIF

Fotografia: rompemoslabaraja.blogspot.com

 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.