Cullera celebra este proper diumenge el primer tall de carabasses del territori valenci脿

  • La Uni贸 de Llauradors col路labora junt a altres entitats i empreses en esta I Festa de la Carabass脿

cartell-festa-carabassa-cullera-2019El proper diumenge 2 de juny se celebrar脿 a Cullera (Ribera Baixa) la primera edici贸 de 鈥渓a Festa de la Carabass脿鈥, en el que suposa el primer tall de carabasses cultivades a l鈥檃ire lliure del conjunt de zones productores del Pa铆s Valenci脿.

Des de fa uns anys, la localitat de Cullera s鈥檋a convertit en un punt neur脿lgic pel que fa a la producci贸 de carabasses en el nostre territori.

Per aix貌 diversos productors han decidit organitzar la Carabass脿 per tal de celebrar que 茅s precisament en esta localitat on es cullen les primeres carabasses cultivades a l鈥檃ire lliure del conjunt de zones productores.

La jornada comen莽ar脿 al voltant de les 11 del mat铆 a la zona de l鈥檋orta del Dosser, en concret, en l鈥橢ntrada del pont de Polit, on es troba una zona d鈥檃rena altament f猫rtil per al cultiu de tot tipus d鈥檋ortalisses i c铆trics i que compta amb un microclima m茅s c脿lid que permet la producci贸 de collites m茅s primerenques que en altres zones.

Una vegada els assistents a l鈥檃cte i els convidats arriben als camps de cultiu, es realitzaran uns parlaments per part dels productors que han organitzat la jornada i tot seguit est脿 previst que les autoritats que assistiran participen en el tall de les primeres carabasses. A continuaci贸, la Muixeranga de Cullera realitzar脿 una s猫rie de figures on es mostraran les primeres carabasses que s鈥檋an collit.

Despr茅s de tot a莽貌, la festa continuar脿 al local de la Muixeranga on es far脿 un dinar popular en el qual es tastaran diferents arrossos que combinen el peix i la carn amb la carabassa.

A la jornada est脿 previst que assistisquen el secretari general de La Uni贸 de Llauradors, Carles Peris i el Molt Honorable President de la Muixeranga de Cullera, Xavi Mart铆nez, entre altres.

En aquest esdeveniment col路laboren les empreses Alterbio, Agricom, Ecoforce i entitats com La Uni贸 de Llauradors, el Comite d鈥橝gricultura Ecol貌gica-CAECV i la Muixeranga de Cullera.

La Uni贸 de Llauradors


Deixa un comentari

El vostre correu electr貌nic no es publicar脿.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.