Els empresaris del Romaní esclaten davant el menyspreu constant de l’Ajuntament de Sollana

Els empresaris del Romaní esclaten davant el menyspreu constant de l’Ajuntament de Sollana
  • Acusen els successius governs municipals d’ignorar-los malgrat pagar impostos “com la resta de veïns i empreses”

Fa un any que el polígon industrial del Romaní es va integrar en la Associació de Parcs i Polígons Industrials de la Ribera Baixa (APPI) i, des de llavors, la Gerència de l’entitat, en mans de Romina Moya, en col·laboració amb les empreses associades, ha tractat sense èxit d’obtindre la complicitat del Govern municipal.

desperfectes-el-romani-1No obstant això, est menyspreu, segons denuncien els empresaris, no es remunta només a aquest últim any. La zona industrial del Romaní pateix un pertinaç abandó per part dels successius governs municipals i l’empresariat ha decidit plantar-se, insisteixen que paguen imposats com la resta de veïns i empreses del municipi i necessiten que part d’aqueixos diners s’invertisca en el polígon que es troba en unes condicions “lamentables”.

Asfaltat en mal estat, mala senyalització, falta de manteniment i neteja, il·luminació deficient… els punts a millorar en el Romaní són nombrosos i, per això, des de APPI han elaborat al costat dels empresaris un detallat informe que recull la situació real del polígon per a no perdre temps i, “quan es constituïsca el nou Govern municipal, poder asseure’ns a elaborar un pla d’actuació”.

Este ha sigut un dels punts tractats en l’última junta celebrada aquesta mateixa setmana on s’ha plantejat la necessitat de pressionar al Consistori perquè responga, almenys, a les instàncies que arriben des del Romaní, perquè s’han donat casos d’esperar any i mig per a obtindre una resposta a la petició de senyalització d’una plaça de vehicle adaptat en una de les empreses.

De fet, la junta va aprovar per unanimitat treballar per a convertir-se en Entitat de Gestió i Modernització per al que va sol·licitar a l’Ajuntament la documentació necessària fa mesos, sense obtindre encara hui una resposta.

“Un polígon abandonat, subvencions que es deixen perdre i any i mig per a contestar instàncies”

Ningunejos com aquest es vénen repetint amb creixent freqüència i la sensació de deixadesa va aconseguir ja cotes màximes entre l’empresariat després de veure com l’Ajuntament va deixar perdre 430.000 euros de les subvencions de l’IVACE que s’anaven a invertir en el Romaní en 2018.

En aqueix sentit, han recordat que enguany s’han concedit 120.000 euros amb la mateixa fi i esperen que el Consistori elabore com més prompte millor el projecte per a traure’l a licitació, adjudicar-lo i que les obres puguen començar abans que acabe l’any per a no perdre de nou la subvenció assignada per l’IVACE.

Des de la Junta Directiva ja han plantejat algunes accions reivindicatives que tenen pensat dur a terme si, després de les eleccions d’aquest diumenge, el nou equip de Govern continua ignorant a una part important dels seus veïns que, a més de pagar impostos, també crea ocupació i genera riquesa en el municipi.

Empresaris del Romaní


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada