Cullera concedix 431 beques de transport per a estudiants

Cullera concedix 431 beques de transport per a estudiants
  • L’ajuntament també resol positivament el 100 % de les sol·licituds de la primera convocatòria de les ajudes als Erasmus

L’Ajuntament de Cullera ha concedit 431 beques de transport corresponents al curs 2018-19. Es tracta d’unes ajudes de la regidoria de Joventut dirigides a l’alumnat de 16 i 30 anys que cursa els seus estudis en centres educatius del territori espanyol fora del municipi.

Enguany la beca aconseguix un 18 % més de beneficiaris que en el passat període lectiu quan es van concedir un total de 365 ajudes, assenyalen des de la regidoria d’Educació, responsable de la tramitació. Més del 97 % de les sol·licituds d’este curs han estat acceptades.

Estes ajudes foren recuperades fa tres anys i tenen per finalitat fomentar la realització d’estudis oficials que no es troben dins de l’oferta existent en el municipi; poden ser graus universitaris, ensenyaments no universitaris oficials que no s’impartisquen a Cullera o ensenyaments artístics superiors.

Els beneficiaris cobraran ajudes màximes de 153 euros en funció de la puntuació aconseguida sobre la base dels requisits exigits en la convocatòria.

L’Ajuntament de Cullera ha destinat per a esta finalitat una partida pressupostària de 60.000 euros, el que representa un 25 % més que l’any 2018.

Mobilitat europea
D’altra banda, el consistori ha resolt favorablement el 100 % de les sol·licituds de les beques Erasmus, la primera convocatòria d’esta ajuda creada enguany amb la qual l’Ajuntament de Cullera complementa les ajudes d’altres Administracions superiors als estudiants que decidixen cursar els seus estudis en altres països europeus.

Concretament, es concedix una beca de 100 euros mensuals durant tota l’estada. En total, han sigut 18 les sol·licituds cursades.

Amb elles es pretén donar suport a la mobilitat dels estudiants dins del sistema europeu perquè tinguen l’oportunitat de completar part de la seua trajectòria acadèmica en altres països de la Unió Europea o realitzar pràctiques formatives per a aconseguir els seus objectius i millorar el currículum.

Els beneficiaris de les ajudes són els residents a Cullera amb una edat màxima de 30 anys complits i que figuren inscrites en el padró municipal d’habitants amb una antiguitat d’un any.

El consistori ha habilitat una partida pressupostària de 20.000 euros per a esta iniciativa.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.