El valor anual que aporta la pol·linització apícola en l’agricultura valenciana és superior als 400 milions

El valor anual que aporta la pol·linització apícola en l’agricultura valenciana és superior als 400 milions
  • Ahir, Dia Mundial de les Abelles, cal destacar que aquestes ajuden la pol·linització del 75% de les fruites i hortalisses i llavors

La Unió de Llauradors i Ramaders assenyala que el valor que aporta la pol·linització apícola per a l’agricultura en la Comunitat Valenciana supera la quantitat de 400 milions d’euros anuals. Ahir #DíaMundialdelasAbejas cal posar de manifest que les abelles ajuden la pol·linització del 75% de les hortalisses i fruites, incrementen la biodiversitat, augmenten la producció de aliments, proporcionen aliments rics en micronutrients i mantenen els ecosistemes.

Segons estudis de la FAO, la pol·linització apícola per a l’agricultura és 20 vegades el valor de la producció del rusc. Segons les dades disponibles de 2017 hi ha censats 360.245 ruscos en la Comunitat Valenciana amb una producció de més de 6 milions de quilos de mel i un valor econòmic aproximat de 21 milions d’euros.

L’apicultura forma part del context mediambiental per la seua funció pol·linitzadora, influeix en el desenvolupament rural i en el manteniment de l’equilibri ecològic. Tots els experts científics coincideixen a afirmar que és la base de la conservació de la biodiversitat vegetal i que sens dubte és factor rellevant en l’augment de la productivitat de la majoria de cultius hortícoles i i fruitícoles que sobretot utilitza recursos no demandats per altres produccions agràries. No es pot oblidar així mateix el paper dinamitzador de l’economia que comporta la seua activitat en les zones d’interior de la Comunitat Valenciana.

La Unió considera que durant segles, les abelles, sempre tan afaenades, han beneficiat a les persones, les plantes i el planeta. No són les úniques que sostenen la vida en la Terra doncs en transportar el pol·len d’una flor a una altra, les abelles, papallones, ocells, ratapinyades i altres pol·linitzadors possibiliten i milloren la producció d’aliments, contribuint així a la seguretat alimentària i la nutrició. La pol·linització té també un impacte positiu en el medi ambient en general, ajudant a mantenir la biodiversitat i els dinàmics ecosistemes dels quals depèn l’agricultura.

Segons el parer d’aquesta organització celebrar el Dia Mundial de les Abelles cada 20 de maig contribuirà a atraure l’atenció sobre el paper essencial que exerceixen les abelles i altres pol·linitzadors per a mantenir sanes a les persones i al planeta. És una oportunitat perquè governs, organitzacions, la societat civil i la ciutadania interessada en qualsevol lloc promoguen accions que protegisquen i ajuden els pol·linitzadors i els seus hàbitats, incrementen la seua abundància i diversitat, i donen suport a el desenvolupament sostenible de l’apicultura.

La Unió de Llauradors i Ramaders


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.