Cullera s’integra en la xarxa ‘Més segures, més iguals’ per a lluitar contra la violència masclista

Cullera s’integra en la xarxa ‘Més segures, més iguals’ per a lluitar contra la violència masclista
  • La iniciativa instruïx agents de diferents àmbits de l’Administració pública perquè formen un equip de detecció i prevenció

L’Ajuntament de Cullera s’ha unit al programa ‘Més segures, més iguals’ per a instruir diferents agents de l’àmbit públic per tal que formen un equip multidisciplinari per a actuar contra la violència de gènere de manera integral i eficaç.

La iniciativa impulsada per la regidoria d’Igualtat que dirigix Francesca Ortiz es desenvoluparà des del 13 de maig fins al 10 de juny en la localitat, la qual passa a formar part d’una xarxa municipal amb altres set consistoris de la Comunitat Valenciana per a treballar contra el masclisme.

El programa ‘Més segures, més iguals’ es finança gràcies als fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i l’impartixen les juristes i expertes en igualtat Ana Julián i Elisa Iniesta.

L’objectiu és formar una taula local i redactar el seu reglament de funcionament, així com un protocol d’actuació municipal, de manera que s’avance en la prevenció de la violència de gènere i que l’atenció a les dones en situació de maltractament, així com a les seues filles i fills, siga efectiva.

Durant les quatre setmanes de duració s’abordarà un temari que permetrà l’aprofundiment en la violència masclista des de totes les seues dimensions com a fenomen social; l’anàlisi del marc legislatiu tant nacional com internacional; l’estudi de mesures de protecció, procediments d’actuació i pautes d’acompanyament; i l’aprenentatge d’estratègies de coordinació com a grup per a una intervenció integral.

A més, s’oferiran sessions específiques per a determinats col·lectius, com les forces de seguretat de l’Estat, equips de serveis socials, centres educatius i personal de l’àmbit sanitari.

Cullera avança, així, en la seua comesa de convertir-se en una localitat lliure de masclisme. La formació de col·lectius diversos permet generar un sentiment de pertinença, resoldre conjuntament dubtes i compartir experiències, per la qual cosa l’eficàcia del programa augmenta exponencialment. Tot això ajuda a integrar la perspectiva de gènere en la cultura de la gestió municipal diària per a l’actuació enfront de la violència masclista.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada