L’IES Almussafes comença la producció del seu segon noticiari per a televisió

L’IES Almussafes comença la producció del seu segon noticiari per a televisió
  • L’alumnat de bona part de l’ESO, primer de Batxillerat i FP Bàsica participa en aquesta iniciativa d’aprenentatge basat en projectes

En 2018 va ser un èxit i per això el professorat ha volgut repetir l’experiència per a continuar avançant cap a la seua consolidació. El Telenot/IES/Almussafes, informatiu audiovisual produït per l’alumnat de l’IES Almussafes dins de la Setmana de l’Aprenentatge Basat en Projectes del Servei de Formació del Professorat de la Comunitat Valenciana (CEFIRE), prepara en aquesta recta final del curs escolar 2019-2020 la seua segona edició amb la coordinació de Mar Martínez i Verónica Esteve, les quals compten amb el suport del professorat dels departaments de Llengües, Ciències i Tecnologia.

Prop de 200 alumnes del centre matriculats en ESO, primer de Batxillerat i Formació Professional Bàsica estan elaborant aquests dies amb l’ajuda dels seus docents i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Almussafes un programa de televisió de trenta minuts de durada i en tres idiomes (valencià, castellà i anglés) en el qual mostraran l’actualitat de la comunitat educativa de l’institut a través de diferents reportatges confeccionats en classe.

Es tracta d’una iniciativa d’Aprenentatge Basat en Projectes desenvolupada de manera transversal en diferents assignatures i avaluable curricularment amb la qual es pretén involucrar a la joventut en una tasca conjunta en la qual resulta vital el treball en equip per a aconseguir l’objectiu plantejat. D’aquesta forma, segons el professorat, se’ls plantegen situacions reals per a investigar mitjançant una metodologia activa en la qual l’alumnat és el protagonista de tot el procés.

Ahir, dijous 9 de maig, es va dur a terme a la sala d’actes del Centre Cultural de la localitat l’enregistrament de la part de l’informatiu en la qual els presentadors donen pas a les diferents notícies, per al que han comptat amb la col·laboració del Departament de Comunicació de l’Ajuntament, des d’on també se’ls ha assessorat sobre com enfrontar-se als diferents continguts inclosos en la escaleta del programa i s’encarregaran de l’edició i difusió del projecte. La resta del noticiari es grava paral·lelament en diferents espais de la localitat.

Este mes, els estudiants es converteixen per uns dies en periodistes, realitzadors, ajudants de càmera, presentadors, redactors i editors, fomentant entre ells valors com el treball en equip, l’esforç i la constància. El resultat final es mostrarà durant el mes de juny.

Ajuntament d’Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.