Els pensionistes de Sueca segueixen concentrant-se cada divendres per què “ens sobren els motius”

Els pensionistes de Sueca segueixen concentrant-se cada divendres per què “ens sobren els motius”

El passat divendres, 10 de maig de 2019, el col·lectiu Pense Pensions Dignes de Sueca, es va concetrar, una vegada més, per continuar reivindicant unes pensions dignes.

La portaveu, Pilar Medrano, va llegir el comunicat que la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (COESPE), havia fet arribar per a la manifestació que va tindre lloc, de vesprada, a València, titulat “Ens sobren els motius”, resumit a continuació.

“Ens sobren els motius als pensionistes que, cada setmana, ocupem els carrer i les places dels nostres pobles o ciutats, perquè molt al nostre pesar, no tenim ni un sol motiu per tornar a la nostra jubilació més o menys plaent, per a uns pocs i de misèria i necessitats per a moltes.

Seria just, que ens férem preguntes com aquestes:

Hem aconseguit el compromís que es deroguen les reformes de les pensions de 2011 i de 2013, que estan fent que les noves pensions perden cada any més poder adquisitiu? O potser, hem aconseguit algun compromís pel que fa a les nostres més que justes reivindicacions, Com avançar en la igualació de pensió mínima i salari mínim? O s’han compromés a reduir la terrible diferència de gènere? O potser s’han compromés a escoltar-nos i que formem part d’una futura negociació? O han pensat a abordar una reforma integral del SPP i un debat seriós i obert a la societat? O és possible que l’entrevista amb la Ministra, de Juliol passat, haja donat algun resultat positiu? Evidentment, a totes aquestes i cadascuna de les preguntes, la resposta és un no rotund.

Durant més de dos anys i en certs llocs, més de sis, no s’ha aconseguit res, això vol dir que de cap manera podem abandonar la lluita, tot el contrari, hem de créixer i créixer en totes les ciutats i pobles, hem de buscar complicitats amb els treballadors i amb el joves.

El futur que podem esperar: potser l’augment de l’IPC, però sense un compromís rotund que siga per llei, però sí que ens introduiran la mochilla austríaca.

Què podem fer? Lluitar i lluitar sense parar per la nostra dignitat, però també per la d’aquells que ja l’han perduda, perquè puguen recupera-la.

Per això ens mobilitzem i seguirem mobilitzant-nos, tantes vegades com calga, hem demostrat sobradament que no podran amb nosaltres i ho anem a seguir demostrant”.

Per acabar la concentració, el col·lectiu, com de costum, va corejar les consignes i va cantar la cançó de les Pensions.

Pense Pensions Dignes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada