L’Slainte dels germans Grau guanya la regata del Trofeu Aurora de Cullera

L’Slainte dels germans Grau guanya la regata del Trofeu Aurora de Cullera
  • El segon va ser el Sarantín i el tercer el X-Tutatis en la primera regata que ha tingut tres proves amb un recorregut de tipus ‘bastó’

El veler Slainte dels germans Alejandro i Marcos Grau va ser el vencedor del XVI Trofeu Aurora de Cullera que es va celebrar dissabte passat al migdia en aigües de la localitat costanera.

La plata va ser per al Sarantín de Vicente Sanjuán Pellicer i el bronze el va aconseguir el X-Tutatis de Luis Esperanza. D’aquesta forma, els dos primers primers llocs els van aconseguir dues embarcacions del Club Nàutic de Cullera; mentre que el tercer lloc va ser per a un representant del Club Nàutic de Gandia.

Aquesta regata va tindre un format diferent i nou. Constava de tres proves que tenien un recorregut tipus bastó (de sobrevent a sotavent). Cada prova constava de tres trams d’aproximadament una milla.
El camp de regates va estar situat entre la Penyeta del Moro i el far verd que hi ha en la desembocadura del riu Xúquer. En les tres proves el recorregut va ser el mateix.

A l’ésser el recorregut tan curt, les embarcacions grans van haver d’acurar-se a fons per a fer les maniobres a temps i superar cada prova. Mentre que, per als velers xicotets va ser més senzill. I és que en les regates clàssiques són els vaixells grans els que solen dominar la prova.

El temps va acompanyar i va haver-hi molt poca ona. Mentre que, el vent va anar pujant d’intensitat a mesura que va transcórrer la jornada. En la primera prova va haver-hi entre 6 i 8 nusos de vent i ja en l’última es van arribar a aconseguir els 15 nusos, és a dir, unes condicions perfectes per a la navegació.

O.R.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.