‘Olivetes Xafaes’ de Sueca prepara la romeria a València del pròxim dissabte

‘Olivetes Xafaes’ de Sueca prepara la romeria a València del pròxim dissabte

Diumenge es celebrava a Sueca la 7ª Carrera i Marxa de la Dona que organitza Corriols i on algunes corredores de “Olivetes Xafaes” participaven tancant files amb totes les dones que lluiten per la igualtat de gènere, per la fi del maltractament masclista, per la seua emancipació  del domini  de l’ home i contra la diferència salarial i el tant anomenat sostre de cristall.

Nodrida prova, encara que una mica menys que el passat 2018. Tot i això, les dones coloraren d’ un monocromàtic però cridaner morat carrers i places de Sueca durant una petita estona però la suficient per fer reivindicatives i ben visibles la cursa i marxa dominicals i les seues demandes.

Mentre Sueca mirava córrer festivament les seues dones, la colla de caminants de Romeria de “Olivetes Xafaes” ultimaven la preparació de la Caminada Nocturna a la Mare de Deu dels Desamparats el proper 11 de Maig.

Més de cinquanta caminants matiners se van reunir a la Plaça de l’Ajuntament. Puntuals com ningú, al les 8:00h… en marxa!

Aquesta vegada son 20 km. entre l’anada i la tornada a Sollana per la vora de la via. Bon sol, lleugera brisa, fins i tot calor, xerrades i bon ambient, a l’ hora d’ esmorzar ja eren al poble veí. Entrepans i cerveseta, cafés, tallats… i tornada cap a casa per a dinar… merescudament.

La propera setmana, al les 20:00h des de l’esplanada de l’Església de la Mare de Deu de Sales se donarà la sortida cap a València a més de 200 caminants dones i homes cap a València capitanejats per Lluís Ruiz, Andrés Ventura i Toni Llopis.

El projecte és arribar a la Plaça de la Mare de Deu a València a les 5:00h del matí per a la Missa de Descoberta i per als molt devots, també assistir més tard, pot ser, a la Missa d’Infants i perquè no, al trasllat. Tot el matí hi ha celebració a les portes de la Basílica… per a qui tinga cos i ànima i ho suporte be després d’ una caminada de nou hores nocturnes!

D’altres, com jo, arribarem a la Plaça, respirarem i mamprendrem el retorn a Sueca a la recerca d’ un reconfortant esmorzar “muy valenciano y mucho valenciano”.

Així doncs la Romeria ja està aquí! Ànims i a per ella!

Joanot Presència
‘Olivetes Xafaes’


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada