L’Artística de Manises, guanyadora del certamen de bandes de ‘Ciutat de Cullera’

L’Artística de Manises, guanyadora del certamen de bandes de ‘Ciutat de Cullera’
  • L’agrupació de Yecla s’alça amb el segon lloc i la d’Agost queda en tercera posició

La Societat Musical l’Artística Manisense ha aconseguit alçar-se amb el primer lloc i un premi de 6.000 euros en la LXXII edició del Certamen Nacional de Bandes ‘Ciutat de Cullera’, celebrat el diumenge a l’Auditori Municipal i organitzat per la regidoria d’Activitats Musicals que dirigix Sílvia Roca.

artistica-manises-guanya-certamen-cullera-2019La banda, dirigida per Bram Sniekers, va triar per al seu repertori ‘El Jardín de Hera’, de José Suñer. La seua interpretació va convéncer al jurat, que li va atorgar una puntuació de 203 punts.

Li va seguir l’Associació d’Amics de la Música de Yecla, dirigida per Ángel Hernández, que es va alçar amb el segon lloc i 3.000 euros interpretant ‘Gloriosa’ de Yasuhide Ito. Els murcians van obtindre un total de 193,5 punts.

El podi el va completar la Unió Musical d’Agost que va comptar amb Manuel Mondéjar en la direcció. La banda es va fer amb els 2.000 euros del tercer premi interpretant ‘Duende’ de Luís Serrano. Els alacantins es van quedar a tan sols mig punt dels murcians, ja que van ser valorats amb 193 punts.

Per a esta edició la peça obligatòria ha sigut ‘Dragut, el pirata’, una obra encarregada per l’ajuntament al director i compositor Ferrer Ferran que narra una part de la història de Cullera, concretament la del pirata Dragut que va assaltar la localitat en el segle XVI.

Millor desfilada
Previ a les audicions les bandes van realitzar un recorregut pel centre de la localitat, alçant-se l’agrupació de Yecla amb el premi a millor desfilada. Finalment el premi a millor director va quedar desert.

El jurat va estar presidit per Ferrer Ferran i va comptar amb els també directors Pascual Balaguer i Salvador Sebastià com a vocals.

Les bandes cullerenques Societat Ateneu Musical, dirigida per Ferrer Ferran, i la Societat Musical Instructiva Santa Cecilia, dirigida per Carlos Garcés, van actuar fora de concurs als Jardins del Mercat Municipal.

El Certamen Nacional de Bandes ‘Ciutat de Cullera’ és el més antic dels que se celebren a Espanya per la seua categoria. Entre els objectius d’este, promocionar el patrimoni musical bandístic.

Al voltant de 2000 persones es van donar cita este diumenge en les audicions del matí i la vesprada així com en la fase fora de concurs, la qual cosa consolida l’esdeveniment com un dels més multitudinaris de les Festes Majors.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada