Cullera instal·larà ‘punts violeta’ en les Festes Majors per a previndre les agressions masclistes

Cullera instal·larà ‘punts violeta’ en les Festes Majors per a previndre les agressions masclistes
  • També hi haurà estands informatius sobre les conseqüències del consum abusiu d’alcohol

L’Ajuntament de Cullera posa el focus en la prevenció d’agressions masclistes i en el consum abusiu de begudes alcohòliques. Per a això s’instal·laran punts violeta i estands informatius de prevenció de consum d’alcohol en les celebracions nocturnes on es preveu una major afluència de persones.

Totes dues accions se sumen a l’estratègia global del consistori en la lluita contra estes problemàtiques la incidència de les quals augmenta durant els períodes festius. Les iniciatives partixen de la regidoria d’Igualtat i la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives en col·laboració amb Festes i comptaran amb experts de les ONG Creu Roja i Controla Club.

Punts violeta
Cullera comptarà per primera vegada durant les seues Festes Majors amb punts violeta, un espai destinat a la sensibilització del públic en matèria de violència masclista i per a l’atenció i ajuda a víctimes de qualsevol classe d’agressió sexista. En l’espai hi haurà una psicòloga i criminòloga i una advocada, totes dues especialitzades en gènere i polítiques d’igualtat.

Els punts violeta estaran actius en horari de 22.30 a 04.00 hores en alguns dels actes festius més multitudinaris com el Festival Marítim, celebrat el 28 d’abril en el pàrquing de la Rada; el ball de les disfresses, programat per al 3 de maig als Jardins del Mercat Municipal, i en la presentació del Medusa Sunbeach Festival 2019, prevista per al 4 de maig en el pàrquing de la Rada.

A banda, l’espectacle de Queen i el concert de Lola Índigo comptaran amb espais informatius sobre el perill d’associar l’alcohol amb la diversió i les conseqüències d’un consum abusiu.

Els estands estaran oberts els dies 27 d’abril i 2 de maig en el passeig Doctor Alemany en horari de 22.30 a 02.00 hores. Les accions estan dirigides principalment a un públic en edat adolescent.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada