Comencen els treballs per a l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana d’Almussafes

Comencen els treballs per a l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana d’Almussafes
  • En la primera fase del projecte, l’UTE encarregada de la seua redacció està celebrant sessions de treball per a conéixer l’opinió de la ciutadania

El procés d’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d’Almussafes ja està en marxa. Després de la contractació per part de l’Ajuntament del municipi de la UTE que s’encarregarà de la seua redacció, i que està formada per les empreses Siete Arquitectura Más Ingeniería i AIM Assessoria d’Infraestructures i Mobilitat, s’ha posat en marxa la primera de les fases que contempla. En ella s’està fent un treball d’anàlisi de la situació actual mitjançant la recopilació de dades i de les opinions de la ciutadania.

També s’ha plantejat un qüestionari online, al qual ja pot accedir-se, amb el qual es pretén recopilar informació d’utilitat

En aquest sentit, el dimecres 10 d’abril es va dur a terme en el Centre Cultural la primera de les tres sessions previstes del denominat Grup de Treball del Pla de Mobilitat d’Almussafes, en la qual van participar 22 persones, entre tècnics municipals, representants d’associacions i polítics.

En aquesta primera presa de contacte, les persones responsables del projecte van recollir abundant informació que s’utilitzarà per al diagnòstic previ al plantejament de les accions a emprendre.

A través d’una dinàmica participativa, per a la qual es van dividir en grups, es van plantejar els aspectes que consideren problemàtics i que són febleses que Almussafes té en relació a la mobilitat i també es van identificar els punts forts, és a dir, les fortaleses que poden afavorir-la.

D’aquesta forma, es va parlar de l’espai públic i els vianants, de la infraestructura ciclista, del transport públic, de l’espai destinat a l’estacionament de vehicles motoritzats privats, dels equipaments quotidians i de l’oferta d’activitats i comercial.

Qüestionari online
Paral·lelament a aquestes sessions, la fase de recollida d’informació també inclou un qüestionari dirigit a veïns i veïnes d’Almussafes amb 14 o més anys. Amb aquesta eina de participació i consulta, les empreses encarregades de redactar el Pla de Mobilitat Urbana busquen conéixer les característiques dels desplaçaments habituals en el municipi.

Les respostes obtingudes serviran per a reflexionar sobre les actituds i hàbits relacionats amb la mobilitat i l’espai públic i avaluar els seus efectes. Des de la UTE indiquen que tan sols són necessaris pocs minuts per a emplenar-los i que són molt importants totes les aportacions.

Ajuntament d’Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.