Incrementen l’avís groc a taronja per risc important de de ruixats des de la vesprada de divendres

Incrementen l’avís groc a taronja per risc important de de ruixats des de la vesprada de divendres
  • La situació es mantindrà durant tot el cap de setmana i podrien acumular-se 100 litres per metre quadrat en dotze hores

Actualització de divendres a les 12:30 hores
19 d’abril de 2019.- L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha elevat l’alerta per pluges llançat des de dijous per al cap de setmana. Segons els models de predicció ha passat a avís taronja per risc extrem de ruixats.

La pluja acumulada en 12 hores podria ser de 100 litres per metre quadrat. A hores d’ara, s’activa de 19 d’avui fins el migdia de dissabte. L’alerta groga per vent es manté per un parell de dies; i per risc costaner fins diumenge, dia per al qual també han activat l’avís groc per pluges.

Previsió especial de l’Agència Estatal de Meteorologia

avisos-grocs-oratge.18-abril-2019

Previsió d’avisos per a divendres i dissabte feta el passat dijous

18 d’abril de 2019.- Es confirmen les previsions. Els vents de llevant en superfície i una depressió aïllada en nivells alts de l’atmosfera (DANA o gota freda) ens portaran precipitacions localment persistents i ocasionalment fortes, o molt fortes en diferents zones de l’est i sud-est peninsular.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha llançat l’avís groc per ruixats per a la Ribera Baixa i altres comarques valencianes des de les 00 de divendres fins a les 18 hores de dissabte. L’alerta s’activa al migdia d’avui per a la meitat nord del País Valencià.

consells-emergencies-112-plugesPel que respecta a la nostra zona, aquest avís també és per vent i risc a la costa. La pluja acumulada en dotze hores podria arribar als 80 litres per metre quadrat. Les ratxes de vent de llevant i gregal podria arribar a 70 km/h des de migdia de demà, divendres, fins a les 18 hores de dissabte, segons l’agència oficial estatal.

I el període de màxim risc costaner se situa en les vint-i-quatre hores que van des de les 18 de divendres a 18 hores de dissabte amb vents de força 7 (mar grossa, amb espuma arrossegada en direcció del vent; es mouen els arbres grans i existeix dificultat per a caminar contra el vent a la costa) i ones de fons a tres metres.

A hores d’ara les previsions apunten que la gota freda es desplaçarà dissabte a la zona de l’estret de Gibraltar i seran les comarques de sud de València i les d’Alacant on plourà amb més gana (localment podria fer-ho de manera exagerada).

L’embossament d’aire fred tornarà a pujar cap a la nostra zona diumenge. La jornada serà la continuïtat de dissabte. El vent de llevant, amb molt de recorregut sobre la mar, incidirà sobre el territori valencià per què es mantindrà la inestabilitat en topetar amb la massa d’aire fred de les capes altes de l’atmosfera. Dilluns començarà a escampar tot i que a hores d’ara és massa prompte per a filar prim.

Demanen precaució des d’Emergències
L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana ha activat el dispositiu especial de Setmana Santa amb el reforç del personal del telèfon d’Emergències 112 i la intensificació de la vigilància de superfície forestal i demana precaució davant l’arribada de ruixats i tempestes fortes.

En l’avís recomana als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguen la necessària atenció i seguiment de tots els avisos que emeta durant aqueixos dies el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat amb la finalitat d’activar amb antelació els seus protocols d’actuació i establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits.

El director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha apel·lat a la precaució i responsabilitat ciutadana, fonamentals en dies festius com els que vénen. “A més dels desplaçaments per carretera, se suma la gran afluència a zones d’esplai com a muntanyes, parcs naturals o costes on cal augmentar la vigilància i al mateix temps demanar a ciutadans i turistes que ens visiten que eviten riscos innecessaris que puguen ocasionar accidents de trànsit, incendis o rescats a la muntanya”, ha afegit Ángel.

RBi

Enllaços d’interés:
Avisos de l’Aemet
Meteosueca
Radar de València (muntanya de Cullera)
Radar de Múrcia (serra de Carrascoy)
Radar d’Illes Balears (cap Blanc, Llucmajor)

Seguiment i detalls en temps real:


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.