Voluntaris mediambientals retiren plàstics i altres deixalles de l’Estany de Cullera

Voluntaris mediambientals retiren plàstics i altres deixalles de l’Estany de Cullera
  • L’activitat la impulsa el Club de Pescadors Esportius i en ella també van participar persones amb discapacitat intel·lectual

El llac de l’Estany de Cullera tampoc es deslliura de la invasió de plàstics. Productes d’este material, fitosanitaris i estris de les més diverses tipologies van ser retirats este diumenge d’este espai natural, un dels més emblemàtics de la localitat.

retirada-deixalles-estany-cullera-abril_2019L’activitat de neteja, duta a terme per voluntaris mediambientals, va ser organitzada pel Club de Pescadors Esportius de Cullera i va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cullera a través de la regidoria de Medi Ambient.

A més, l’acció va tindre un caràcter inclusiu posat que una part dels participants procedien de l’equip de rugbi Clan TRI-Espurna de Cullera.

Es van arribar a retirar prop de 30 bosses de residus en dues hores, segons apunten des del departament de Medi Ambient del consistori.

Les labors es van realitzar tant en els marges del llac com en el seu interior per a la qual cosa es van utilitzar huit xicotetes embarcacions. Els treballs van finalitzar prop de les deu del matí, hora a partir de la qual el vent impedix navegar en una condició de total seguretat.

La regidoria Medi Ambient ha agraït estes labors de neteja que contribuïxen a una millor qualitat de l’aigua i a disminuir la mortaldat dels peixos, sobretot per la ingesta de plàstics.

No és la primera vegada que es duu a terme una neteja del llac. Este tipus d’actuacions són bastant habituals pel que l’entorn es troba en una situació ambiental més que òptima. No obstant això, malgrat les actuacions en el llac, l’acció de l’home es deixa notar.

Una espècie invasora en l’Estany
Els plàstics no són l’únic problema que patix l’Estany. Tècnics de Medi Ambient del consistori subratllen la presència del Callinectes sapidus o Cranc Blau, una espècie invasora present en les aigües de l’Estany de Cullera i en l’Albufera.

Estos crustacis destaquen per la seua tonalitat verdosa i blavosa i la seua gran grandària, podent arribar a mesurar fins a 23 centímetres d’ample.

L’ajuntament recorda a la ciutadania el gran impacte que pot provocar una espècie invasora en qualsevol ecosistema i insta a no realitzar qualsevol activitat que poguera posar en perill l’entorn natural local.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.