Gregori Royo i Amadeo Laborda guanyen el certamen de poesia ‘Marc Granell’ d’Almussafes

Gregori Royo i Amadeo Laborda guanyen el certamen de poesia ‘Marc Granell’ d’Almussafes
  • L’acte públic va incloure la representació de l’espectacle “Cant Espiritual” a càrrec de Carles Dénia

La sala d’actes del Centre Cultural d’Almussafes va acollir el passat divendres 12 d’abril l’acte d’entrega dels Premis de Poesia Marc Granell d’este 2019, certamen que aconseguix amb aquesta la seua vint-i-tresena edició. En aquesta edició, es van presentar 72 obres, “d’una gran qualitat”, així ho han afirmat els membres del jurat, els que han fallat les obres premiades.

El jurat, presidit per l’edil de Cultura, Davinia Calatayud Sebastià, estava compost pel poeta Marc Granell, Jordi Solà Coll, en representació d’Edicions 96 i Anna Pastor Bárcenas, representant del grup poètic Argila de l’Aire.

El premi a la millor selecció de poemes en castellà va recaure en l’obra titulada ‘Sal de Mar’, del poeta valencià Amadeo Laborda, qui es va traslladar fins a la localitat per a participar en la vetlada i arreplegar el seu reconeixement. Per la seua banda, el guardonat amb la millor selecció de poemes en valencià va ser Gregorio Royo, amb la seua obra ‘Quadern de la Vall’. Els guanyadors van rebre com a recompensa un premi en metàl·lic de 1.200 cada un i la inclusió de les seues obres en la col·lecció Razef d’Edicions 96.

La regidora de Cultura i presidenta del jurat, Davinia Calatayud, i el regidor d’Educació, Pau Bosch, van entregar els premis als vencedors de la present convocatòria d’aquest certamen, que segueix exalçant el poder de les paraules a través de la poesia. Com cada any, durant l’acte Mª Josep Escrivá va presentar el llibre que arreplega els poemaris finalistes de la passada edició, que publica Edicions 96, i que van rebre els guanyadors de 2018 en les dos categories, Ismael Sempere Mirón (castellà) i Elies Barberà i Bolinches (valencià).

L’acte va concloure amb l’espectacle ‘Cant Espiritual’, de la mà de Carles Dénia, qui va musicalitzar els versos de l’obra del poeta valencià Ausiàs March del segle XXI, amb tocs de jazz, flamenc, cant valencià, música mediterrània amb molt ritme. La seua actuació no va deixar indiferent a ningú i va aconseguir omplir l’escenari de calidesa.

Setmana del Llibre d’Almussafes
L’entrega de premis va posar el punt final a la XXXIII Setmana del Llibre d’Almussafes, commemoració que va començar el dilluns 8 d’abril, amb la presentació del llibre ‘La insòlita epopeia d’en Joan’ de Salvador Quijal, en la sala de conferències del Centre Cultural d’Almussafes.

Durant la setmana del 8 al 12 d’abril, la Regidoria de Cultura ha oferit a la ciutadania nombroses activitats relacionades amb la promoció de la literatura, entre les que han destacat les iniciatives dirigides al públic infantil i juvenil, col·lectiu per al que l’Ajuntament ha programat sessions d’animació lectora, trobades amb autors, representacions teatrals i visites guiades a la biblioteca municipal.

Ajuntament d’Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada