El TSJCV ratifica que Ford no pot retallar el crèdit horari sindical en vacances

El TSJCV ratifica que Ford no pot retallar el crèdit horari sindical en vacances

Després del recurs interposat per la multinacional de l’automòbil, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana acaba de confirmar la sentència que va donar la raó a l’octubre de 2018 a CGT-PV i Intersindical Valenciana.

La Confederació General del Treball del País Valencià i Intersindical Valenciana es van oposar judicialment a la decisió de la multinacional de, a la calor de jurisprudència del Tribunal Suprem, eliminar el dret a generació d’hores sindicals dels representants sindicals durant els períodes vacacionals en atribuir-li mera proporcionalitat amb les hores treballades.

El Jutjat social núm.12 de València va dictar llavors sentència a favor de sindicats. Amb data de 26 de març de 2019, el TSJCV torna a donar-los la raó.

I és que la multinacional venia aplicant des d’agost de 2017 que l’ús de les hores sindicals fóra proporcional a les hores treballades. La conseqüència era que en període vacacional, l’activitat sindical quedava fortament minvada per l’exigència de Ford perquè l’ús de crèdit horari sindical del mes d’agost de manera proporcional a les jornades efectivament treballades el convertien en nul de facto.

Els sindicats demandants, a la demanda dels quals es va adherir la Secció Sindical de CCOO PV en Ford, després de demostrar la necessitat d’una permanent activitat sindical en l’empresa van aconseguir d’aquesta manera trencar amb la dinàmica establida en cada vegada més empreses, arran de dues sentències del Tribunal Suprem (2015 i 2017) que limitaven el crèdit horari sindical. Una reculada quant a defensa efectiva dels interessos col·lectius dels treballadors al qual Ford no va dubtar a apuntar-se ràpidament.

En conclusió, la fallada judicial, que ara ratifica el TSJCV al no estimar les pretensions de Ford, va matisar la doctrina imposada pel Suprem en establir que la limitació de la generació de crèdit horari ve determinada per l’activitat de l’empresa. Així, “és contrària a dret la decisió de restringir els permisos (notificada per Ford el 21 d’agost de 2017)” i s’obliga a restituir les hores del crèdit horari sindical que no hagen sigut reconegudes des de llavors.

La CGT-PV es felicita del sentit de la fallada del TSJCV i celebra que la matisació i adaptació de les sentències del Suprem es traduïsquen a evitar un perjudici a treballadors i treballadores de les empreses vinculades a la multinacional Ford.

Finalment, el sindicat torna a animar a les organitzacions afectades al fet que batallen per restituir drets en el cas que hagen sigut arrabassats per una interpretació restrictiva de la doctrina del Tribunal Suprem.

CGT-PV


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.