FADEMUR-PV presenta a Cullera un programa per a dones emprenedores

FADEMUR-PV presenta a Cullera un programa per a dones emprenedores
  • La localitat acollirà accions de formació per a ajudar-les a obrir-se camí a través de l’autoocupació en un entorn rural

La Federació d’Associacions de Dones Rurals (FADEMUR-PV) ha presentat dimecres a Cullera un programa dirigit a la inserció sociolaboral de les dones de l’àmbit rural valencià. L’objectiu d’esta iniciativa és impulsar la seua incorporació i manteniment en el mercat de treball a través de la formació en nous buits d’autoocupació.

Mitjançant este projecte es dotarà a les dones d’eines efectives per a millorar la formació, l’ocupabilitat, el desenvolupament sostenible i la qualitat de vida de la població rural en general i de les dones en particular.

El programa, denominat EMTe 2.0 (Teixint Xarxes Entre Dones en el Medi rural per a Emprendre’t i Empoderar-te), combina la formació i les accions de sensibilització, desenvolupament i motivació personal.

A l’acte de presentació han assistit l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor; la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín; la presidenta de FADEMUR-PV, Regina Campos i la secretària d’esta organització, Cristina Palomares.

Un dels cursos que contempla el programa es desenvoluparà a Cullera en col·laboració amb la regidoria d’Igualtat i l’Agència de Desenvolupament Local de l’ajuntament, que suma així una nova acció a les polítiques actives de foment de l’ocupació en les quals esta legislatura s’han invertit ja 6 milions d’euros en el municipi.

Guia d’emprenedoria
La cita ha servit també per a presentar la ‘Guia pràctica d’emprenedoria rural en femení’, un manual senzill, en el qual es donen les pautes necessàries a tindre en compte per a emprendre un negoci en el medi rural. Ha sigut redactada per l’equip d’expertes multidisciplinàries de FADEMUR-PV i servirà com a material didàctic per a les alumnes que participen en els cursos.

Esta guia recull formació de la intel·ligència emocional necessària per a no defallir anímicament en el procés d’emprenedoria, nocions sobre com fer un pla de negoci o on buscar les ajudes que puguen existir per a dur-lo a terme, i com comunicar i difondre el projecte empresarial per a aconseguir l’èxit. La guia s’entrega en format paper i digital a la Generalitat i als ajuntaments que alberguen els cursos de l’EMTe 2.0.

Banc d’experiències
La iniciativa EMTe 2.0 també servirà per a localitzar a les dones clau amb experiències d’èxit en el medi rural i poder recollir-les per a crear un banc d’experiències.

El banc integrarà a través de vídeos tots aquells testimoniatges que desitgen sumar-se i estarà allotjat en la pàgina web del programa www.emte.info i també en la de FADEMUR-PV www.fademur-pv.org.

En el torn d’intervencions, Mayor ha destacat que gràcies a FADEMUR-PV ja hi ha emprenedores de Cullera que han pogut dur a terme amb èxit els seus projectes empresarials i espera que la seua experiència puga estendre’s a més dones que vegen en l’autoocupació una eixida laboral.

En eixe sentit, l’alcalde ha avançat que el consistori treballa des de fa uns mesos en una iniciativa per al foment de l’emprenedoria rural que es focalitzarà en la pedania del Mareny de Sant Llorenç, on ja s’estan duent a terme accions amb dones interessades a desenvolupar els seus propis negocis vinculats a la producció agrària de KM0 i l’artesanal.

Per la seua banda, Blanca Marín ha assenyalat que Cullera reunix totes les condicions per a poder desenvolupar el programa, ja que compta amb un potent sector de serveis i una completa representació dels sectors productius tradicionals.

Cristina Palomares subratlla que este programa impulsa l’«empoderament de la dona perquè crega en les seues capacitats a l’hora d’obrir-se camí en el món empresarial». De la mateixa manera, Palomares ha posat en relleu les sinergies que es creen entre dones del món rural amb greus problemes de despoblament i aquelles que residixen en zones com la costa, col·laboració que servix per a ajudar-se mútuament en la creació i manteniment dels seus negocis.

Ha posat com a exemple la producció de dolços artesanals que es duu a terme a l’interior de la província i que després es ven en botigues de Cullera. «És una forma d’ajuda entre dones perquè les empresàries de l’interior puguen desenvolupar en les seues poblacions els seus negocis sense haver de marxar fora i abandonar-les, al mateix temps que les de la costa podem oferir productes de qualitat a través del comerç tradicional», conclou.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada