-
El Consortium Vocale i Instrumentale Valentiae interpretarà els ‘Miserere’ de Zelenka i Hasse en la parròquia de la Sang de Crist
Cullera acull avui un concert de música sacra durant el pregó de Setmana Santa 2019 que tindrà lloc a partir de les 19 hores en la parròquia de la Sang de Crist. L’agrupació Consortium Vocale i Instrumentale Valentiae torna al municipi per a interpretar els ‘Miserere’ dels compositors Jan Dismas Zelenka i Johann Adolf Hasse.
L’actuació està patrocinada per la regidoria de Festes que dirigix Pere Manuel i tindrà lloc just després del pregó que enguany oferirà el cullerenc Joaquín Quiles.
L’agrupació Consortium Vocale i Instrumentale Valentiae la dirigix Luís Garrido i compta en el seu repertori amb un gran ventall de peces de coral sacra. La seua formació té com a base el cant gregorià. Entre les obres més destacades que ha interpretat es troba el ‘Stabat Mater’, que pogué escoltar-se en el pregó cullerenc de l’any anterior.
Manuel destaca el suport que cada any l’ajuntament dóna a les activitats festives, tant les institucionals com les organitzades per les diferents entitats locals del municipi. «Es tracta d’un acte molt important dins del calendari festiu-religiós que compta amb un especial realç gràcies a l’aposta que fem per incorporar actuacions musicals de nivell com la que podrà vore’s a Cullera», afirma Manuel.
Pregoner
Joaquin Quiles és veí de Cullera amb un gran recorregut en el camí del cristianisme. Ha exercit com catequista en la Parròquia de Sant Francesc d’Assís, ha format part de la Confraria de l’Ecce-Homo i ha ostentat diversos càrrecs vinculats a esta.
Ha estat membre de la Junta de Germandats de la Setmana Santa de la Diòcesi de València i del Consell de Joves de l’Arquebisbat de València, entre d’altres. Quiles ja compta amb experiència com a pregoner, ja que ha actuat com a tal en la Setmana Santa de Benifaió.
Consortium Vocale
Agrupació coral de cambra que es distingix per ser les seues veus greus majoritàriament antics escolanets de l’Escolania de Ntra. Sra. dels Desemparats de València. Alterna esta formació amb veus blanques de xiquets (Escolania) o, com és el cas, amb veus blanques adultes.
Preferentment interpreta repertori coral sacre, partint de la base d’una bona formació en el cant gregorià. Va dedicar un monogràfic a José Pradas Gallent, va reconstruir i va interpretar unes vespres per a commemorar la dedicació de la parròquia de Xilxes, canta anualment un Stabat Mater en la Basílica de la Mare de Déu i són innombrables les actuacions al costat de l’escolania. Al desembre de 2016 va cantar un programa de música coral valenciana d’autors contemporanis. En 2017 va interpretar en diverses localitats valenciana amb motiu de la Setmana Santa l’obra “Jesu membra nostri” de Buxtehude.
Luis Garrido Jiménez
Naix a Xirivella (València). Rep les primeres nocions musicals en l’Escolania de la Mare de Déu. Mestre de Capella de la Real Basílica de La nostra Senyora dels Desemparats de València, és titulat superior en musicologia i en pedagogia musical. Dirigix l’Escolania de Ntra. Sra. dels Desemparats, la Coral Catedralícia de València i l’Schola Gregoriana Laetentur. És president de l’Associació de Professors Músics de Sta. Cecília de València, així com Agregador Col·laborador de la Secció de Musicologia de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana.
Ajuntament de Cullera