EUPV i ERPV de Sueca demanen al govern local que exhibisca la bandera republicana al balcó de l’ajuntament

EUPV i ERPV de Sueca demanen al govern local que exhibisca la bandera republicana al balcó de l’ajuntament
  • L’Esquerra de Sueca recorda que aquella democràcia fou “una de les fites socials històriques més rellevants del segle XX en l’Estat espanyol”

Esquerra Unida (EUPV) i Esquerra Republicana (ERPV) de Sueca han sol·licitat del govern local, format per Compromís i els conservadors del GISPM, que s’exhibisca al balcó principal de l’ajuntament la bandera tricolor republicana durant el cap de setmana del 12 al 14 d’abril pròxims, o en defecte d’això, el mateix diumenge, dia 14.

La petició va ser registrada formalment dijous passat i la fan “en commemoració i com a recordatori d’una de les fites socials històriques més rellevants del segle XX en l’Estat espanyol”. Ambdues formacions polítiques, aliades per als pròxims comicis municipals com a L’Esquerra de Sueca, posen com a exemple que “cada 9 d’octubre s’exposa encertadament una rèplica del Penó de la Conquesta”.

El pròxim 14 d’abril es commemoren huitanta-huit anys de la proclamació de la Segona República, règim democràtic que va existir en l’Estat espanyol entre el 14 d’abril de 1931, dia de la seua proclamació en substitució de la monarquia d’Alfons XIII, i l’1 d’abril de 1939, data del final de la Guerra Civil, que va donar pas a la dictadura franquista.

Les formacions polítiques integrants de L’Esquerra de Sueca recorden en la seua sol·licitud que la Segona República “va ser un temps de profundes reformes socials entre les quals van destacar fets importants com que per primera vegada en la història de l’Estat, i una de les primeres a Europa, que van poder votar els sis milions de dones censades”.

Afigen que una de les prioritats del govern democràtic va ser la construcció d’escoles primàries públiques, per a posar fi a l’elevat analfabetisme (en 1931 les estimacions oscil·laven entre el 30 i el 50% de la població total), “una de les xacres de la societat espanyola” d’aquells temps.

La petició d’EUPV i ERPV està basada en sentències recents de jutjats del contenciós administratiu que han desestimat recursos de l’Advocacia de l’Estat i de la Delegació del Govern espanyol al País Valencià en els quals pretenien declarar il·legal l’exhibició de la bandera tricolor republicana a balcons dels ajuntaments de Sagunt i Alzira, respectivament, a l’abril de l’any passat.

L’Esquerra de Sueca (EUPV – ERPV)


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.