‘Zona Llibre Zona Lliure’ llança les bases del seu IV Concurs de Booktràilers

‘Zona Llibre Zona Lliure’ llança les bases del seu IV Concurs de Booktràilers
  • Participen les biblioteques públiques d’Almussafes, Corbera, Guadassuar, Llombai, Polinyà de Xúquer i Sollana

La creativitat, l’originalitat i la qualitat artística i tècnica són els criteris en els quals es basarà el jurat per a triar els treballs guanyadors del IV Concurs de Booktràilers organitzat per les biblioteques públiques de Corbera, Guadassuar, Llombai, Polinyà de Xúquer, Sollana i Almussafes, els Ajuntaments de les quals integren la iniciativa ‘Zona Llibre Zona Lliure’. L’objectiu d’aquesta convocatòria és dinamitzar i promoure la lectura en valencià i de valencians i valencianes.

Els consistoris municipals d’aquestes poblacions han publicat les bases que regiran el desenvolupament d’aquesta convocatòria cultural dirigida a joves d’entre 12 i 18 anys domiciliats en la Ribera Alta i la Ribera Baixa. Les inscripcions, individuals o en grups de quatre persones com a màxim, romandran obertes fins al pròxim 10 de maig, mentre que la presentació dels treballs podrà realitzar-se del 26 de maig al 5 d’octubre.

Per a la inscripció serà necessari entregar degudament emplenades la fitxa d’inscripció i l’autorització signada pels pares o tutors, així com una fotocòpia del DNI, mentre que la presentació consistirà en l’enviament del vídeo per correu electrònic a zonallibrezonalliuure@gmail.com indicant les dades personals o en el lliurament en mà en qualsevol de les biblioteques convocants.

“Ens sembla una forma molt original d’incitar a la lectura entre la joventut, perquè utilitza un mitjà, l’audiovisual, al qual aquest col·lectiu està molt acostumat i des d’aquesta xarxa de foment de la lectura animem a la ciutadania a participar en aquest concurs”, explica la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Almussafes, Davinia Calatayud.

Bases
Els booktràilers, que són vídeos curts que tenen com a finalitat presentar un llibre de manera breu, visual i suggeridora per a despertar l’interés dels lectors per llegir un llibre, hauran d’estar basats en un text o obra literària d’un autor o autora valenciana contemporània i en llengua valenciana, haurà de durar entre un i dos minuts, estar gravat en format mp4 i contindre imatges i música lliures de drets d’autor.

El jurat, format per un representant de cadascuna de les biblioteques que participen en el projecte i per un especialista del mitjà audiovisual, seleccionarà sis finalistes, entre els quals es triaran als guanyadors. El millor booktràiler es premiarà amb un iPad si té un únic autor o un e-reader per a cada membre del grup, mentre que el treball finalista es recompensarà amb un mp3, en el cas d’haver-lo desenvolupat una sola persona, o una memòria usb, si es tracta d’una creació col·lectiva.

L’organització, que compta amb la col·laboració de la Diputació de València, ja ha anunciat que el lliurament dels guardons se celebrarà a la Biblioteca Pública Municipal de Polinyà del Xúquer el pròxim 24 d’octubre, Dia de la Biblioteca, a les 19 hores.

Ajuntament d’Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.