Un Jutjat de Sueca admet a tràmit la querella per prevaricació contra l’alcalde de Corbera

Un Jutjat de Sueca admet a tràmit la querella per prevaricació contra l’alcalde de Corbera
  • L’actuació de l’alcalde fa perillar els llocs de treball de la pedrera, segons el sindicat denunciant

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Sueca ha admés a tràmit la querella criminal per prevaricació administrativa contra l’alcalde i la secretària de l’Ajuntament de Corbera, Jordi Xavier Vicedo i Soledad Martínez, respectivament, presentada per la Central Sindical Obrera Independent, manant incoar diligències prèvies per a l’esbrinament dels fets denunciats.

Aquest és un pas més, en el complex entramat jurídic en el qual s’ha vist obligada a entrar, Canteras y Áridos Llaurí, l’empresa que explota la pedrera “Girtal”, davant la negativa injustificada, arbitrària i electoralista de l’Ajuntament de Corbera, a atorgar llicència per a finalitzar la restauració de l’explotació.

L’actuació capritxosa i interessada de l’alcalde, just abans de la pròxima cita electoral, està causant importants perjudicis, no només a la companyia, sinó també als treballadors d’aquesta, que veuen perillar els seus llocs de treball en la pedrera que, segons el parer de l’administració autonòmica, s’ha explotat de manera exemplar durant els últims 20 anys.

Davant aquesta situació, el sindicat que representa als treballadors, s’ha vist obligat a actuar per a defensar els seus interessos i drets laborals, presentant querella per prevaricació administrativa, en considerar que tant l’alcalde, Jordi Vicedo, com la secretària de l’Ajuntament, Soledad Martínez, han dictat resolució denegatòria de llicència i expedient de tancament de la pedrera, de forma arbitrària i sabent la seua injustícia.

Una vegada més, com ja va ocórrer amb la querella presentada per la pròpia empresa, la jutgessa ha entés que hi ha indicis suficients de delicte. L’alcalde i la secretària hauran d’explicar el perquè de les seues decisions i justificar que s’ajusten a la legalitat. Encara que és una cosa realment difícil, tenint en compte que en res ha canviat la situació de la pedrera respecte als últims 20 anys, en els quals l’Ajuntament de Corbera ha concedit la llicència de forma regular i sense cap problema, excepte l’obligació de realitzar determinats pagaments il·legals a l’Ajuntament, fet que constitueix un delicte d’exaccions il·legals i pel qual ja hi ha un procediment obert contra l’Ajuntament i en el qual s’ha imputat a l’alcalde i la secretària.

Fonts del sindicat afirmen que “confiem que la justícia siga ràpida i no es vegen perjudicats els interessos dels treballadors, ni es cause un mal major a l’interés general del poble, que pot veure interrompuda l’obra de la variant que en aquests moments està nodrint la pedrera i causar-los un greu perjudici mediambiental, al no poder finalitzar les labors de restauració que retornaran a Corbera aquest paratge natural”.

O.R.

NOTÍCIES RELACIONADES:
14 desembre, 2018. El Temps. Les roques ‘negres’ de la pedrera lligada als Cotino

9 març, 2019. Convoquen per al dissabte 23 una manifestació pel tancament de la pedrera de Corbera

11 març, 2019. Reclamem el tancament definitiu de la pedrera de Corbera

24 març, 2019. Corbera i la comarca ja no aguanten més: “Tanquem la pedrera, obrim les finestres!”


  1. […] 4 abril, 2019. Un Jutjat de Sueca admet a tràmit la querella per prevaricació contra l’alcalde de Corbera […]

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.