La Guàrdia Civil deté a una persona per estafar més de 72.000 euros a agricultors en la venda de taronja

La Guàrdia Civil deté a una persona per estafar més de 72.000 euros a agricultors en la venda de taronja
  • L’Equip Roca de Sueca també ha investigat a tres dones i un home més d’una mateixa família per la seua implicació en delictes d’estafa continuada i apropiació indeguda

davDins dels serveis establits de forma permanent per la Guàrdia Civil per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes del camp en explotacions agrícoles i en establiments de compra d’aquesta mercaderia, agents de la institució armada van procedir el passat 20 de març a la detenció d’un home espanyol, de 49 anys, així, com a la investigació de quatre més, de la mateixa família, tres dones i un home d’origen espanyol d’edats compreses entre els 18 i 45 anys.

L’operació “Rui” realitzada per l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca es va iniciar, quan es va tindre coneixement que en les localitats de Rafelguaraf i Carcaixent s’estava estafant a gran quantitat d’agricultors durant les últimes campanyes de cítrics, concretament des d’octubre de 2017 fins a novembre de 2018.

Per a això, el detingut realitzava sempre el mateix modus operandi, utilitzant com a esquer pagar xicotetes quantitats a l’inici de tancar acords verbals amb agricultors de cítrics per a després no tornar a pagar i desaparéixer.

A més, en tots els casos, utilitzava la seua societat mercantil com a escut per a eludir responsabilitats personals i no haver de respondre amb el seu propi patrimoni quan havia de documentar tota la compravenda de la producció agrícola.

Del total de llauradors enganyats s’ha pogut localitzar a un total de deu persones, ascendint la suma estafada a més de 72.000 euros.

En altre opeatiu han recuperat 300 caixes de plàstic. Aquestes actuacions se sumen a les ja realitzades de forma contínua pels diferents Equips Roca de la Guàrdia Civil que gràcies a la seua preparació, especialització i esforç diari, juntament amb la col·laboració constant dels agricultors, eviten i persegueixen incessantment la comissió de qualsevol fet delictiu relacionat amb el món agrícola.

Les diligències instruïdes han sigut entregades al Deganat dels Jutjats de Primera Instància i Instrucció número 7 d’Alzira.

O.R.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.