La Guàrdia Civil imputa a tres persones pel robarori de destacats coloms de competició

La Guàrdia Civil imputa a tres persones pel robarori de destacats coloms de competició
  • L’Equip Roca de Sueca va poder recuperar trenta-cinc exemplars valorats amb 52.000 euros

colomsLa Guàrdia Civil de Sueca va tindre coneixement el passat estiu que hi havia perpetrant una sèrie de robatoris amb força en criadors de coloms esportius en els termes municipals la Ribera Baixa i Alta. Per tot això, s’inicia l’operació “Holub” per a investigar l’entorn i autoria dels fets de la localització dels coloms esportius sostrets.

Aquests fets van generar gran alarma social en el món de colombicultura, com a conseqüència de l’elevat nombre d’exemplars sostrets, el valor que tenen aquests i la repercussió que tenien els fets, en haver-li sostret coloms a l’actual Campió d’Espanya de disciplina.

En col·laboració de la Federació de Colombicultura de la Comunitat Valenciana, es realitzaren nombroses inspeccions en diverses localitats (Alzira, Gandia, Cullera), localitzant-se en diversos habitatges animals sostrets així com gàbies utilitzades per a guardar-los, podent arribar a recuperar un total de 35 coloms esportius, entre els quals destaquen, els coloms de l’actual Campió d’Espanya de la modalitat.

Així, l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca ha esclarit un total de set delictes en la seua majoria robatpris amb força en les coses en criadors.

A un dels autors se li imputa un delicte de maltractament animal, ja que es van arribar a recuperar nou coloms recentment sacrificats, trobats en el terrat d’un habitatge.

El valor dels coloms sostrets ascendeix a 52.000 euros, aprehenent un total de trenta-cinc exemplars.
Les diligències han sigut entregades al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Sueca.

O.R.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada