Del Campo i Andújar reben la distinció de Comuners d’Honor dels regants de Sueca

Del Campo i Andújar reben la distinció de Comuners d’Honor dels regants de Sueca
  • “Són dos de les persones més importants del món de les comunitats de regants”, va destacar Fortea

Andrés del Campo García, president de la Federació Nacional de Comunitats de Regants d’Espanya (Fenacore), i José-Antonio Andújar Alonso, president de la Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valencina (Fecoreva), ja són Comuners d’Honor de la Comunitat de Regants de Sueca.

sueca-andujar-delcampo-fortea

Andújar, del Campo i Fortea

Tots dos van rebre la distinció dijous passat a la ciutat arrossera de la mà del president dels regants suecans, José-Pascual Fortea Zaragozá. Del Campo i Andújar van presidir en la capital de la Ribera Baixa la tradicional solta d’aigües de les séquies Major i Múzquiz amb la qual es renova el cicle agrícola anual.

Fortea es va desfer en elogis cap a del Campo i Andújar. “Són dos de les persones més importants del món de les comunitats de regants”, va dir. Del primer va assegurar que té el suport incondicional de tots els regants” i que sempre ha sigut un “home de diàleg i consens” dins del difícil moment que travessa l’agricultura i la limitació de recursos hídrics. “No et canses i segueix on estàs”, va afegir. Del segon va destacar el seu positiu treball en defensa del transvasament Tajo-Segura i del Xúquer-Vinalopó en les condicions actuals.

Precisament Andújar va confessar sentir-se a Sueca com “un autèntic valencià”. “Ni alacantí ni de ‘huertano’: m’heu acollit com un valencià més”, va expressar agraït. “Quantitat de generacions espanyoles hauríem sigut raquítics sense l’arròs”, va afegir per a elogiar la tradició agrària local.

En aqueix sentit, del Campo va destacar que “l’Albufera de València existeix perquè existeix l’agricultura”. I va aprofundir en la importància que tenen les infraestructures de reserva d’aigua, reg i la seua modernització. Va observar que els tècnics adverteixen que el canvi climàtic portarà precipitacions tempestuoses i períodes de sequera més llargs. “Les conques més regulades seran les menys sensibles a l’efecte d’aqueix canvi”, va significar.

Manuel Alcaide, president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, va recordar que “des de novembre no ha caigut ni gota” per a justificar la necessitat de ser prudents en l’ús de l’aigua a pesar que “tenim estalvis”.

L’avançament de les eleccions generals i autonòmiques ha condicionat que la tradicional solta d’aigües d’enguany s’haja dut a terme sense representants polítics de les administracions espanyoles i valencianes. En aquest sentit, a més dels representants sindicals de La Unió de Llauradors i Ramaders, de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) i regantes de la Ribera, tan sols van acudir com a convidats l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor d’Agricultura, Salvador Campillo; i la també edil local i diputada provincial, Pilar Moncho.

O.R.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.