Corbera i la comarca ja no aguanten més: “Tanquem la pedrera, obrim les finestres!”

Corbera i la comarca ja no aguanten més: “Tanquem la pedrera, obrim les finestres!”
  • L’explotació minera va acabar, sense contemplacions, amb la Cova Blanca, una preciosa cavitat amb dos llacs interiors

Centenars de persones es van manifestar ahir al matí a Corbera per a reclamar el tancament immediat de la pedrera, explotació minera que els veïns suporten més de trenta anys. Per això es van manifestar. Sota el lema “Tanquem la pedrera, obrim les finestres!”, recolzaren la concentració més de trenta associacions i col·lectius, associacions i sindicats.

Tanquem la Pedrera de Corbera_2“Patim tremolors constants; estan explotant a menys de 500 metres d’habitatges i escoles; la pols inunda el poble cada vegada que bufa el vent”, va explicar Voro Minyó, portaveu del Voluntariat Mediambiental de Corbera. “Les persones portem massa temps aguantant aquesta barbaritat”, va afegir.

“La pedrera tenia un temps d’explotació i una vegada finalitzat l’ajuntament creu que no se li han de donar més permisos”, va recordar Minyó. “Hi ha una sentència que ja anul·lava l’explotació, per això no entenem que continuen treballant”, manifestà abans d’expressar que “hem mobilitzat a tota la població perquè volem fer visible aquesta injustícia que pateixen tots els veïns de Corbera”.

Pèrdua mediambiental irreparable
L’activitat de la pedrera va acabar amb la Cova Blanca, una bella cavitat que posseïa dos llacs interiors, un d’ells duna profunditat considerable, amb fauna troglobia aquàtica, animals majoritàriament invertebrats que han evolucionat adaptant-se a la vida troglodita o cavernícola. la cavitat tenia nombroses sales de respectable volum.

Tot aquest món subterrani “mai podrà ser contemplar per ningú”, lamenten a Corbera des de fa anys. La pedrera va acabar, sense contemplacions, amb aquesta cavitat per sempre, va ser barrinada.

El 20 març de 2009 va col·lapsar l’última sala d’aquesta cova que quedava en peus, passant a ser només un record per a aquells que van tindre la sort de meravellar-se amb el que la naturalesa és capaç d’obrar amb sol temps, aigua i roca, segons signifiquen.

Múltiples querelles
Darrerament, l’empresa responsable de l’explotació minera i els seus treballadors han presentat múltiples querelles adreçades a l’alcalde, Jordi Vicedo, i la secretaria de la corporació municipal. A Corbera tenen la sensació que són sols una excusa per a guanyar temps i poder continuar explotant la pedrera.

RBi

NOTÍCIES RELACIONADES:
14 desembre, 2018. El Temps. Les roques ‘negres’ de la pedrera lligada als Cotino

9 març, 2019. Convoquen per al dissabte 23 una manifestació pel tancament de la pedrera de Corbera

11 març, 2019. Reclamem el tancament definitiu de la pedrera de Corbera


  1. […] 24 març, 2019. Corbera i la comarca ja no aguanten més: “Tanquem la pedrera, obrim les finestres!” […]

    Reply
  2. […] 24 març, 2019. Corbera i la comarca ja no aguanten més: “Tanquem la pedrera, obrim les finestres!” […]

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.