AVA-ASAJA demana que s’introduïsquen millores en l’assegurança de l’arròs

AVA-ASAJA demana que s’introduïsquen millores en l’assegurança de l’arròs
  • Cristóbal Aguado, reclama que “s’apliquen criteris racionals per a poder revisar a la baixa el cost de les pòlisses”

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) ha sol·licitat a la Comissió Territorial d’Assegurances Agràries de la Comunitat Valenciana que trasllade a ENESA -l’entitat estatal dependent del Ministeri d’Agricultura encarregada d’elaborar els plans anuals per a l’assegurança agrària- i a Agroseguro -l’agrupació de signatures asseguradores- una petició formal encaminada a introduir una sèrie de millores en les modalitats de contractació establides en el cultiu de l’arròs.

El principal motiu que porta a aquesta organització agrària a cursar aquesta sol·licitud en favor dels arrossers es troba en el fet que durant els últims anys l’assegurança de l’arròs, dins de la línia de cultius herbacis extensius, ha obtingut uns resultats positius per a les companyies, una circumstància que els confereix un marge de maniobra suficient a l’hora de poder materialitzar en els futurs contractes les reivindicacions que planteja AVA-ASAJA.

Les peticions formulades per l’organització agrària se centren bàsicament en tres punts essencials: en primer lloc es reclama que s’aplique una revisió a la baixa de les pòlisses de l’assegurança per a aquells arrossers que opten per subscriure’l, mentre que en segon terme es demanda avançar la cobertura per danys ocasionats per la fauna al moment de la sembra en lloc de continuar aplicant el criteri vigent en l’actualitat i que només contempla i inclou aqueixos danys quan la planta té tres fulles.

Finalment, la tercera de les peticions fa referència a la necessitat d’incloure també, entre les cobertures previstes per l’assegurança, els costos originats per la replantació d’aquelles zones que s’han vist afectades negativament per la incidència de la fauna, una pràctica habitual entre els conreadors amb la qual es persegueix tant minorar aqueixos danys com evitar l’efecte anomenada que aqueixa superfície que ja ha patit l’atac de l’avifauna té sobre els animals.

“Pensem que és de justícia -apunta el president de AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado- aplicar criteris racionals en el disseny dels futurs plans per a l’assegurança de l’arròs, ja que el balanç entre costos i resultats obtingut per aquest cultiu en els últims exercicis ha sigut positiu. Per tant, seria un encert i un acte de responsabilitat baixar el cost de les pòlisses que subscriuran els arrossers l’any vinent, màximament tenint en compte la fidelitat que cap al sistema d’assegurances agràries que sempre ha acreditat aquest sector”.

AVA-ASAJA


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.