Cullera tancà 2018 amb un romanent positiu de tresoreria de 3,3 milions

Cullera tancà 2018 amb un romanent positiu de tresoreria de 3,3 milions
  • El municipi ja paga factures a 9 dies i aconseguí l’any passat el nivell de deute més baix des dels 80

L’Ajuntament de Cullera tancà 2018 amb un romanent positiu de tresoreria de 3.353.527 euros. Les dades les va donar a conéixer ahir l’alcalde de la localitat, Jordi Mayor, durant la presentació de la liquidació del pressupost municipal de 2018, que es porta a ple el dimarts vinent.

D’esta manera, la legislatura es tancarà amb un «estalvi» superior als 8,6 milions d’euros, ha explicat la màxima autoritat local. Situació, d’altra banda, que contrasta amb els més de 12 milions d’euros de dèficit acumulats durant el període 2011-2015, ha dit.

Mayor ha ressaltat que tots els paràmetres pressupostaris de l’any passat són positius, el que al seu juí «certifica la gestió impecable dels comptes públics» que ha fet l’equip de govern en línia amb els anys anteriors. «Podem concloure que l’ajuntament ja està sanejat», ha dit amb contundència.

L’alcalde ha destacat la reducció «dràstica» del temps que tarda l’ajuntament a pagar factures, que se situa ara en 9,19 dies, dins del màxim de 30 dies estipulat per la legislació actual.

«L’anterior legislatura hi havia factures que tardaven anys a pagar-se i ningú volia treballar per a l’ajuntament. De fet, quan entràrem en 2015 encara ens trobàrem amb deutes milionaris ocults que hem hagut d’anar pagant a poc a poc. Gràcies al control de la despesa i a una gestió eficient del departament d’Hisenda, li hem pegat la volta a la situació», ha manifestat Mayor.

Menys deute
La reducció del deute és un altre dels punts a tindre en compte, el principal problema econòmic que arrossega el consistori. En finalitzar 2018 es van superar totes les expectatives i es va deixar en el 54,32 %, molt per davall del 75 % del màxim legal permés i a anys llum del 181,59 % de 2012, any en el qual el deute municipal arribà al màxim històric amb 40 milions d’euros.

Així mateix, Mayor ha posat en relleu que en finalitzar l’exercici les factures sense consignació pressupostària foren 0, fet que ha qualificat de «tot un èxit», ja que en el 2011 es van arribar a acumular fins a 13 milions d’euros en factures en els calaixos sense consignació.

«Som el primer govern de la història democràtica de Cullera que no genera nou deute i a més, gràcies a l’estalvi, hem pagat més de la prevista i la deixem en el nivell més baix des dels anys 80», ha afirmat.

En eixe sentit, l’informe de l’interventor municipal destaca que «s’han superat amb escreix» tots els paràmetres del pla econòmic financer del municipi, la qual cosa segons el parer de l’alcalde cullerenc «és un aval al treball ben fet durant estos anys».

Jordi Mayor ha atribuït l’èxit econòmic de la legislatura  l’«esforç» de la ciutadania. «Van apostar per un canvi per a una gestió eficient i el bon resultat aconseguit és inqüestionable. Crec que fa quatre anys ningú donava un duro per l’Ajuntament de Cullera i hem aconseguit pegar-li la volta a la situació, passant de ser un exemple de manual de com no havien de fer-se les coses a ser el model a seguir», ha valorat.

A més, l’alcalde ha defensat que «la gestió eficient de l’economia municipal ha sigut perfectament compatible amb les polítiques per a les persones, la qual cosa ens ha portat a ser el primer ajuntament de la Comunitat Valenciana en inversió social i el sisé d’Espanya». «Gestionar bé l’economia i defensar els drets socials és compatible», ha exposat.

Finalment, Mayor estima que els últims quatre anys han servit per a trencar «dinàmiques històriques negatives» i obrir un nou cicle positiu en el qual l’eficiència i el control en la gestió substituïxen al caos que des dels anys 90 havia arrossegat el municipi. «S’ha establit un model de gestió eficient que compatibilitza el maneig responsable dels recursos públics i les polítiques per a les persones», conclou.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.