Cullera inicia les obres per a tapar la séquia del Marenyet

Cullera inicia les obres per a tapar la séquia del Marenyet
  • L’ajuntament invertix 364.000 euros en esta actuació reclamada històricament pels veïns

L’Ajuntament de Cullera ha iniciat les obres de tapat de la séquia del Marenyet, una reivindicació històrica dels veïns d’esta urbanització que des de fa dècades reclamaven una solució als problemes d’insalubritat que suposava tindre a les portes de les seues cases este escolament.

El popularment conegut com a ‘riuet’ era un focus d’insalubritat a les portes dels habitatges

No és per a menys. Males olors, aigües estancades focus de mosquits o el tamponament de la séquia que es produïa periòdicament per l’acció de l’arena acumulada durant els temporals, són sols alguns dels problemes que ha hagut de suportar el veïnat des que s’urbanitzara la zona i la séquia popularment coneguda com ‘el riuet’ es deixara sense tapar.

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha explicat que «pràcticament des del primer any de govern, els veïns es van reunir amb nosaltres per a demanar-nos que tapàrem la séquia i ens marcàrem com una de les prioritats de la legislatura buscar una solució i dur a terme  esta actuació necessària, ja que arrossegava molts anys pendent».

Els treballs s’han iniciat recentment i representen una inversió de 364.000 euros de recursos propis municipals, ha detallat el primer edil. S’espera que en unes setmanes puga concloure’s la intervenció.

L’actuació contempla la canalització i el tapat de prop de 300 metres en l’avinguda del Marenyet entre els carrers Benestar i Recreo.

Seguretat viària
La séquia es convertirà en una vorera, de manera que es millorarà la seguretat viària. Fins ara, els vianants havien de circular per la calçada amb el consegüent perill que suposava per a la seua integritat física en una avinguda que, especialment a l’estiu, registra una alta densitat de circulació.

Així mateix, s’instal·larà il·luminació pública en la vorera per a millorar la visibilitat, precisa el regidor d’Urbanisme, Juan Vicente Armengot.

«En definitiva, la pretensió és que l’avinguda del Marenyet reunisca les condicions adequades i siga més atractiva», conclou Mayor.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada