Almussafes reviu la història de la ‘Pista Patín’ amb un homenatge a les persones que la van fer possible

Almussafes reviu la història de la ‘Pista Patín’ amb un homenatge a les persones que la van fer possible
  • L’Ajuntament va inaugurar una exposició retrospectiva i va estrenar un documental sobre aquest tema, el dimecres 6 de març

La Pista Patín d’Almussafes va ser durant tres dècades un element aglutinador de la vida social a Almussafes i per aquest motiu l’Ajuntament de la localitat ha decidit homenatjar públicament a totes les persones que van convertir a aquest establiment en tot un referent a nivell comarcal.

participants-documental-pista-patin-almussafes

Participants en el documental

En els seus trenta anys de trajectòria, perquè va romandre obert de 1944 a 1974, el local va albergar una pista de patinatge, un frontó, un espai per a projectar pel·lícules i una sala de celebracions, ball i concerts, per la qual cosa, pel mateix va passar pràcticament tot el veïnat.

Aquesta circumstància ha portat al consistori municipal a promoure l’organització d’una exposició retrospectiva i la producció d’un documental en el qual es recorden algunes de les principals fites d’aquest negoci i les anècdotes més destacades de les persones usuàries.

“Des de l’Ajuntament d’Almussafes hem volgut destacar la rellevància d’aquest establiment des del punt de vista econòmic i fer-vos rememorar totes les experiències que heu pogut compartir allí patinant, jugant al frontó, visionant pel·lícules, ballant, casant-vos, treballant o gaudint de les principals figures del món de la música”, va transmetre la regidora de Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud, a les persones assistents a la projecció d’aquest treball audiovisual que tornarà a oferir-se a la ciutadania durant les festes patronals del pròxim mes de juliol.

Inclosos en l’agenda d’activitats de la IV Setmana per la Igualtat, el dimecres 6 de març, a partir de les 17.30 hores, es va dur a terme tant la inauguració de la mostra com l’estrena de l’obra audiovisual produïda pel departament de Comunicació de l’Ajuntament i la televisió municipal per Internet ‘Almussafes Web TV’ i que porta per títol ‘Revivim la Pista Patí’.

Al voltant de 200 persones van acudir a aquest reconeixement que segueix el deixant dels ja realitzats anteriorment, en els quals es va rendir tribut als treballadors i treballadores de Confecciones Valencia y Puchalt, S.A i la Cooperativa Agrícola i Ramadera, en 2017 i 2018, respectivament.

Trenta anys de records
La sala d’exposicions del Centre Cultural acull fins al 22 de març l’exposició retrospectiva sobre aquest tema, una mostra formada per 130 fotografies antigues i per nombrosos elements relacionats amb aquest emblemàtic local comercial. Els i les visitants podran rememorar com eren les cadires, els llums, la barra, els davantals i els menús de noces, entre altres objectes.

També s’exposen els plans originals de la sala, un vel de núvia, una foto d’Antonio Machín dedicada a la propietària del negoci, Manolita Rodrigo, i un escut d’Almussafes pintat pel primer propietari, Rafael García, que es va utilitzar durant molts anys en actes públics celebrats tant dins com fora de la infraestructura.

Juntament amb l’exposició, l’homenatge també el va integrar l’estrena del documental ‘Revivim la Pista Patín’, un treball audiovisual de 60 minuts de durada produït pel departament de Comunicació i la televisió municipal per Internet ‘Almussafes Web TV’ que repassa “de manera molt clara els inicis, l’evolució i el comiat de la Pista”, segons la també edil de Cultura, “un espai de convivència pel que han passat moltes generacions d’almussafenys i almussafenyes”.

El reportatge recull un total de 24 testimonis de persones vinculades d’alguna forma a les diferents propostes socials i culturals que va acollir, entre les quals destaquen els banquets, el cinema d’estiu o les actuacions d’intèrprets tan reconeguts com Camilo Sesto, Mari Trini, Antonio Machín, Juan Bau o Juan Camacho, entre molts altres.

“Reviure la història és fonamental per a no oblidar-la i amb aquest homenatge hem volgut tirar la vista arrere per a reconéixer la labor de totes aquelles persones que d’una manera o un altra van participar en l’èxit de la Pista Patín, tot un referent en la vida de moltes persones”, explica Calatayud.

Ajuntament d’Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.