El Col·legi d’Advocats de Sueca i la comarca sencera reivindica els drets de la dona

El Col·legi d’Advocats de Sueca i la comarca sencera reivindica els drets de la dona

Lletrats, magistrats i treballadors de l’Administració de Justícia s’han concentrat este migdia a Sueca per a reivindicar la igualtat de gèneres coincidint amb el Dia Internacional de la Dona.

L’acte organitzat per l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sueca ha reunit una notable representació de l’àmbit de la judicatura davant les portes dels jutjats, on, tots junts, han reclamat que es continue avançant en el camí per a ampliar les llibertats i drets de les dones. Integrants del col·lectiu Pense Pensions Dignes també s’han sumat a la convocatoria.

Així, en la lectura del manifest han recordat que amb l’arribada de la democràcia i l’aprovació de la Constitució Espanyola de 1978, que recull en el seu article 14 la igualtat d’homes i dones, es van aconseguir drets de la dona que s’havien ignorat fins a aquell moment. “Es va reconéixer el dret a l’avortament, es va aprovar la llei del divorci i, en general, altres reivindicacions que van aplanar el camí per a arribar a les lleis d’igualtat de gènere”, han apuntat.

En l’actualitat “després de 40 anys de democràcia s’han aconseguit importants avanços en matèria de drets de la dona a Espanya, no obstant això queda molt per fer encara i nombroses qüestions per resoldre per a proclamar una igualtat de gènere plena”, han assegurat.

“Encara que la societat haja avançat i jurídicament no hi haja cap diferència, el poder segueix concentrat en mans dels homes”, han manifestat. En este sentit, han lamentat que l’entorn jurídic és, encara hui, un model productiu i organitzatiu eminentment masculí.

Per això, els advocats i la resta d’operadors jurídics del partit judicial de Sueca han reclamat en el seu manifest la incorporació de dones en els llocs de jerarquia, ja que “eixa incorporació és essencial perquè l’estructura judicial es perceba com a representativa de la societat”.

“Hem d’aconseguir que s’òbriga la porta a les dones als llocs de responsabilitat i que hi haja uns horaris racionals que permeten la conciliació de la vida laboral i professional; cal lluitar també per la flexibilitat laboral i la coresponsabilitat”, han reivindicat.

“El moment és ara”, han assegurat. “Les professionals jurídiques comptem amb la il·lusió i energia suficient per a donar l’impuls definitiu que encara es necessita en la lluita per la igualtat entre homes i dones”, han assegurat.

Finalment, el degà del Col·legi d’Advocats de Sueca, Jesús Muñoz, ha expressat que “açò no va de dones contra homes, sinó de dones en un colze a colze amb els homes”. “Podem ser els seus grans amics, companys, aliats, els que aconsellen; i elles nostres grans amigues, companyes, aliades, les que aconsellen; però sempre propietàries de la seua vida, del seu temps, del seu cos”, ha sentenciat. “Comptem que som molts els homes convençuts i implicats per aconseguir eixa igualtat efectiva i real”, ha conclòs Muñoz.

ICA Sueca


Almussafes demana la igualtat real en el 8M

La ciutadania d’Almussafes s’ha sumat, un any més, a l’acte públic commemoratiu del Dia Internacional de la Dona 2018, amb el qual l’executiu local tanca l’agenda d’activitats reivindicatives que este 2019 han dotat de contingut la IV Setmana per la Igualtat.

El parc Central, just enfront de la Casa Consistorial, ha sigut novament el punt triat per a la concentració i la lectura pública del Dia 8 de Març.

Cullera demana desconstruir el masclisme social

Cullera s’unix a la commemoració del Dia Internacional de la Dona i ho fa demanant la desconstrucció del masclisme social imperant. Així ho ha proclamat la regidora d’Igualtat, Francesca Ortiz, durant l’acte institucional celebrat este matí a l’Auditori Municipal amb l’assistència de l’alumnat dels centres educatius de la localitat.

El manifest local amb motiu del 8-M ha demanat desconstruir «les condicions socials i culturals determinants d’un sistema que concep i explica el món mantenint les dones al marge». L’objectiu és «anar avançant, pas a pas, cap a una societat més justa i més lliure per a dones i hòmens», tasca que encomana a tot el conjunt de la societat, de les institucions i també de la ciutadania en l’àmbit individual.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.