La Unió critica la inacció de Ministeri d’Agricultura i Intercitrus davant la greu crisi citrícola

La Unió critica la inacció de Ministeri d’Agricultura i Intercitrus davant la greu crisi citrícola
  • En la reunió de hui no s’han plantejat novetats i segueix sense haver-hi una ajuda directa de minimis per als citricultors que han perdut tota la seua collita

La Unió de Llauradors critica la passivitat i falta de mesures per part del Ministeri d’Agricultura i de la interprofessional citrícola espanyola Intercitrus per a afrontar la més greu crisi des de fa molt temps patida pels productors de la Comunitat Valenciana que tenen ja pèrdues directes superiors als 240 milions d’euros.

Hui, el ministre d’Agricultura, Luis Planas, ha rebut al que es considera ara com Mesa Nacional de Cítrics i poques novetats interessants es poden traslladar als llauradors valencians. En este sentit, La Unió critica que segueix sense plantejar-se alguna mesura de calat que supose una ajuda directa de minimis als citricultors que han perdut gran part o tota la seua collita.

L’única mesura posada en marxa fins hui és la de les ajudes a la retirada, de la qual només el 39% del tonatge previst s’ha sol·licitat a escasses dates de concloure el termini, encara que el Ministeri anuncia una possible pròrroga que no servirà més que per a maquillar el fracàs.

La Unió ja va avançar en el seu moment que era una proposta insuficient, que s’aprovava massa tard i que no arribaria de forma directa als llauradors, tal i com lamentablement així ha ocorregut.

A l’hora de començar una reunió multitudinària amb la Mesa Nacional de de Cítrics; diversos membres de la Comissió Executiva de La Unió de Llauradors, encapçalats pel seu secretari general Carles Peris, s’han concentrat enfront de les portes del Ministeri d’Agricultura a Madrid.

Membres de La Unió han protestat davant les portes del ministeri per a denunciar la passivitat davant la falta de solucions, el sectarisme ministerial i la hipocresia de les altres organitzacions agràries

Allí han denunciat el sectarisme cap a l’organització professional agrària més implantada de la Comunitat Valenciana, al no deixar-li participar en la reunió prevista i ser rebuts posteriorment, fora de l’agenda publicada pel MAPA, en una reunió amb el secretari general d’Agricultura, Fernando Miranda.

Carles Peris, assenyala que “es tracta d’una nova mostra del veto de les altres tres organitzacions agràries (ASAJA, COAG i UPA), consentit per l’actual ministre d’Agricultura, Luis Planas, que “ni fan ni deixen fer”. De totes maneres, i pese a l’intent de silenciar-nos, “continuarem reclamant propostes serioses i de futur per als citricultors de la nostra terra”.

Peris també qüestiona la hipocresia que s’empra perquè se’ns veta en les reunions sobre cítrics que se celebren a Madrid i no obstant això som interlocutors vàlids per a les que se celebren a València. “Algú hauria de donar una explicació lògica a això, perquè jo almenys no ho entenc”, assenyala.

La Unió de Llauradors


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada