Els pensionistes de Sueca se solidaritzen a la vaga feminista del 8 de març

Els pensionistes de Sueca se solidaritzen a la vaga feminista del 8 de març

Divendres, a les 11h. del matí, a la plaça de l’Ajuntamentt, el col·lectiu Pense Pensions Dignes, es va concentrar amb un doble motiu: reivindicar unes pensios dignes i donar a conéixer, per part de les joves feministes, els motius de la vaga del 8 de Març.

En aquesta concentració, els pensionistes van estar acompanyats per un grup de joves feministes de Sueca, i una jove refugiada del CEAR.

En primer lloc, la portaveu Pilar Medrano, va comentar el vídeo de les Marees de Catalunya, que havia arribat al col·lectiu, amb una interrogació: “la Comissió del Pacte de Toledo, ha mort. Aquest fet és bo o és dolent?” Per als pensionistes no és un fet dolent, perquè la comissió del Pacte de Toledo, va nàixer per a empobrir i acabar amb el Sistema Públic de Pensions.

Una Comissió que ha estat dos anys sense fer res i 3 dies abans de dissoldre les Corts, es permet  fer una sèrie de propostes per a empobrir encara més el Sistema Públic de Pensions, com augmentar l’edat de jubilació als 70 anys, o la base reguladora per al càlcul de la pensió, fer-la extensiva a tota la vida laboral que empobriria, encara més, les dones, introduir 3 0 4 paràmetres més en l’augment anual de les pensions que minvaria, automàticament,  el poder adquisitiu dels pensionistes per davall de l’IPC.

Per tant tots els pensionistes s’han d’alegrar que la Comissió del Pacte de Toledo, per fi, haja mort. El que demanem al govern que isca de les eleccions del mes d’Abril són tres coses molt senzilles:

  1. Una reforma integral des Sistema Públic de Pensions.
  2. Per a tota la Societat, un debat seriós i profund, per què el Sistema públic de Pensions ha arribat a les condicions que ha arribat i que es pot fer per assegurar les pensions dels/de les nostres fills/filles  i dels/de les nostres néts/nétes?
  3. Exigir la representativitat dels pensionistes amb la Coordinadora Estatal al capdavant, en l’organisme o taula de negociació que es cree.

No anem a permetre que ningú s’autoproclame com a representant de 9,5 milions de pensionistes, acabarem amb aquest engany, amb una Comissió que va nàixer dient que era per apartar les pensions del joc de la política i tot el que ha fet, en relitat, ha sigut tenir sempre les pensions manipulades pel joc polític.

A continuació, va intervindre la portaveu de les joves feministes de Sueca, per explicar els motius de la vaga del proper 8 de març:

  • Vaga de  consum,  perquè la major part dels productes han estat produïts per treballadores en condició d’explotació, perquè el model capitalista de sobreproducció, té un gran impacte mediambiental.
  • Vaga de cures, perquè els treballs de cures (cuinar, netejar, cuidar dels menuts i dels majors)  estan invisibilitzats, suposen, sovint, una doble càrrega de feina.
  • Vaga laboral,  perquè les dones cobren 6000 €  menys a l’any que un home que fa la mateixa feina. L’escletxa salarial és del 25%. La mitjana de pensió per jubilació en el cas de les dones és de 783,49 €, mentre que en el cas dels homes és de 1234,95 €. Del 2008 al 2015, quasi 2500 dones han denunciat companys per assetjament sexual al seu lloc de treball. Per la regularització i protecció de les treballadores de la llar. Per la derogació de les dues reformes laborals i la llei d’estrangeria.
  • Vaga estudiantil, per la reproducció dels rols de gènere, per la manca d’una educació afectiva i sexual diversa, per la invisibilització de les dones i la falta de referents femenins als manuals, per l’augment de les taxes universitàries, per una educació pública, laica, gratuïta i en valencià.

La intervenció acabà amb el testimoni d’una jove immigrant del CEAR. Per acabar la concentració, els pensionistes van corejar les reivindicacions i les consignes del col·lectiu i van cantar la cançó reivindicativa “Guanyarem”

Pense Pensions Dignes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.