El veler ‘Cafés Granell’ guanya la regata Riu Xúquer de Cullera

El veler ‘Cafés Granell’ guanya la regata Riu Xúquer de Cullera
  • L’Slainte va quedar segon i el tercer va ser el Barbablu en una jornada caracteritzada per l’alta participació

El veler Cafés Granell, capitanejat per Agustín Granell i pertanyent al Real Club Nàutic de València, va ser el vencedor del XII Trofeu Riu Xúquer, organitzat dissabte passat al migdia pel Club Nàutic de Cullera.

La plata se la va endur l’Slainte, dirigit per Alejandro Grau i el bronze va ser per al Barbablu de Carlos Pavía. La jornada es va caracteritzar per un temps primaveral i per una alta participació, ja que setze embarcacions van competir en la prova.

Gran part dels participants eren del club local, però també va haver-hi embarcacions de València, Gandia i Oliva. El que demostra que, després del Real Club Nàutic de València, el de Cullera és el club més actiu de la província i el que atrau un major nombre de participants.

Per categories
En la classe 1 va véncer el Sarantín, seguit de la Salada i el Constància II. En la classe 2 va guanyar el X-Tutatis i per darrere van quedar el Tortooga i el Tourane. En la classe 3 va véncer el Cafés Granell, el segon va ser el Barbablu i el tercer l’Slainte. La classificació per categories no és la mateixa que la classificació general, ja que cadascuna es determina en diferents moments de la regata.

El camp de regates es va situar enfront de la costa del Marenyet i la costa de Tavernes, encara que els velers de la classe 3 també van haver de desplaçar-se fins a la Penyeta del Moro. La prova va començar cap a les 12.30h i llavors a penes bufava el vent, entre 5 i 6 nusos com a màxim. Però a poc a poc el vent va anar pujant i fins i tot van arribar a haver-hi puntes de 15 nusos.

Des de l’inici de la regata el Cafés Granell ja va eixir disparat com una fletxa i ràpidament va dominar la prova, encara que en alguns moments va haver de rivalitzar amb el Barbablu. El Cafés Granell és un vaixell molt preparat per a les regates més competitives i sol ser un habitual de les regates d’altura del Mediterrani.

O.R.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.