La fiscal Susana Gisbert ofereix una xerrada sobre igualtat a l’Hospital de la Ribera

La fiscal Susana Gisbert ofereix una xerrada sobre igualtat a l’Hospital de la Ribera
  • El centre comarcal acollirà els propers dies una exposició fotogràfica sobre dones rellevants i que han fet història en el món mèdic i científic

L’Hospital Universitari de la Ribera ha acollit una conferència a càrrec de la fiscal Susana Gisbert, portaveu de la Fiscalia Provincial de València, sobre igualtat i discriminació de la dona al llarg de la història en la nostra societat.

susana-gisbert-hospital-ribera-mar-2019_1A través del seu Departament d’Igualtat, l’Hospital d’Alzira ha organitzat esta conferència en el marc del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el proper divendres, 8 de març.

Durant la seua intervenció, la fiscal Gisbert ha assenyalat alguns aspectes que encara evidencien la posició d’inferioritat que la dona ocupa en l’àmbit social, cultural i laboral, i ha incidit en la necessitat de traslladar alguns dels èxits en igualtat aconseguits en els últims anys a nivell legislatiu, com la Llei Integral contra la Violència de Gènere o la Llei Orgànica per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes, a estos àmbits “on no s’ha evolucionat tant i encara perviu una mentalitat masclista”.

En este sentit, ha destacat l’important paper que “esferes com la de l’educació, la publicitat i els mitjans de comunicació” han de jugar per acabar amb la desigualtat de gènere.

Així mateix, la portaveu de la Fiscalia Provincial de València ha posat èmfasi en la necessitat de fer front a la violència de gènere, entesa esta no només com a maltractament físic, sinó també com a maltractament emocional i psicològic. Així, ha ofert algunes dades, com que “cada 15 segons es maltracta a una dona al món” o que “1 de cada 6 adolescents serà víctima de violència de gènere”.

Segons Susana Gisbert, “durant molt de temps s’ha estat assassinant a una dona cada 5 dies a Espanya; esta situació haguera generat un estat d’emergència si, en lloc de dones, hagueren estat periodistes, polítics o futbolistes els assassinats”.

Unes 60 persones -professionals sanitaris, representants d’associacions de malalts i entitats socials de la comarca, i membres de corporacions municipals- han assistit a esta conferència, que ha estat presentada per la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Isabel González, i per la responsable d’Igualtat, Lola Oltra.

Exposició fotogràfica
L’Hospital d’Alzira inaugura, amb esta conferència, els actes dedicats a commemorar el Dia Internacional de la Dona.

Junt amb ella, el centre alzireny acollirà, durant els propers dies, una exposició fotogràfica dedicada a dones rellevants o que han fet història en el món mèdic i científic, com Dolors Aleu i Manuela Solís, les primeres dones metgesses d’Espanya i de la Comunitat Valenciana respectivament, o Marie Curie, la primera persona a rebre dos premis Nobel en diferents especialitats (Física i Química).

Departament de Salut de la Ribera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.