Timó groc / Teucrium aureum

Timó groc / Teucrium aureum

Nom científic: Teucrium aureum
Popular: Timó groc
Família: Labiatae

Teucrium és un gènere complex i d’amplíssima distribució amb més de 250 espècies, la majoria de les quals es troba a l’àrea mediterrània. Té propietats medicinals, destacant les seues virtuts tòniques, diürètiques i antidiarreiques.

El nom específic aureum fa referència al seu aspecte daurat. Típica dels matollars secs i assolellats, creix fins i tot en sòls sense terra o pedregosos. Per això, la trobarem en les zones més seques i exposades al sol de la serra, fora de l’ombriu i barrancades més fresques.

Encara que no massa gran (no superan els 25 cm d’altura) és una mateta clarament perceptible gràcies al seu peculiar aspecte llanós, a causa dels pèls blancs que la recobreixen, i les seues flors groguenques que apareixen a partirde maig.

Joan Aguado/AMLL

12-Teucrium_aureum


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.