La primera pilot de les Forces Armades visibilitza a Cullera la lluita de les dones

La primera pilot de les Forces Armades visibilitza a Cullera la lluita de les dones
  • Patricia Campos va compartir la seua experiència amb estudiants de la localitat durant el començament de la Setmana de la Dona

Visibilitzar referents femenins. És un dels objectius de la Setmana de la Dona que va començar dimecres passat a Cullera. La localitat va rebre este dimecres a Patricia Campos, la primera dona pilot de reactor de les Forces Armades espanyoles.

Campos, entrenadora de futbol als Estats Units i fundadora de l’ONG Goals for Freedom, va compartir amb l’alumnat de la ciutat una aposta clara per la reivindicació dels drets de totes les persones i la lluita incessant a favor de la igualtat de gènere.

La valenciana va contar la seua trajectòria, que l’ha portada a convertir-se en un referent en el camp de les forces armades i també en l’esport, dos sectors en els quals històricament el rol de la dona ha estat subjugat al de l’home.

Patricia, qui recentment ha sigut nomenada una de les cinc dones més influents de la indústria de l’esport del nostre país i la primera de la Comunitat Valenciana, va relatar les seues experiències en el món de l’aviació, el futbol femení d’alt rendiment i la seua proactiva i solidària dedicació a les persones desfavorides o en risc d’exclusió.

Les vivències i el carisma de Patricia juntament amb el periodista expert en comunicació i màrqueting esportiu Chema Lamirán, que va moderar la ponència, van traslladar un testimoniatge on la superació de barreres, la lluita contra l’estigma i el trencament d’estereotips van ser, entre altres, els temes de la xarrada col·loqui.

La jornada va comptar també amb la participació de la regatista cullerenca Rocío Piris, qui va explicar la lluita de les dones en esta modalitat esportiva per assumir rols de comandament. Piris va detallar que la figura del patró encara recau majoritàriament en hòmens, malgrat que cada vegada més les dones s’obrin camí i lluiten per trencar eixa barrera. «El patró és qui té el poder i és necessari que la dona també puga exercir eixe  paper», va dir.

Suport institucional
La jornada va comptar amb el suport institucional de la Diputació de València. La diputada provincial d’Esports i Igualtat, Isabel García, va assistir a la xarrada i va realitzar una defensa del feminisme. «És la igualtat entre l’home i la dona, que no vos conten contes», va dir als alumnes.

García fou rebuda per la regidora d’Igualtat de Cullera, Francesca Ortiz, qui va remarcar la importància que «les xiquetes i també els xiquets tinguen referents femenins en àrees tan populars com l’esport, on les dones no solament han d’afrontar els reptes de la pràctica esportiva, sinó també la dificultat afegida de la invisibilització i els micromasclismes encara existents».

Programació
La programació per a la Setmana de la Dona 2019 ve carregada de simbolisme. Dimarts que ve dia 6 de març tindrà lloc l’acte de recuperació de la nomenclatura del carrer Caminàs de les Dones.

El dijous 7 tindrà lloc una nova edició del taller d’autodefensa personal per a dones i el 8, Dia Internacional de la Dona, durant el matí se celebrarà l’activitat ‘Temps de dones'; posteriorment a la vesprada s’ha convocat una manifestació i ja durant la nit hi haurà un espai per a un sopar-cabaret.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.