La suecana Esther Cuenca guanya el primer premi del certamen ‘La dona mira. Mira la dona’

La suecana Esther Cuenca guanya el primer premi del certamen ‘La dona mira. Mira la dona’

El curt ‘DND’, dirigit per la fotògrafa suecana Esther Cuenca, ha estat guanyador del primer premi de la primera edició del certamen ‘La dona mira. Mira la dona’, convocat per la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) i À Punt Mèdia.

esther-cuenca

Esther Cuenca

La producció dóna visibilitat a l’ofici d’una netejadora des d’una perspectiva diferent: fugint del convencionalisme i buscant el minimalisme. “Els conceptes de la rutina, la repetició i l’automatisme de les conductes queden reflectides d’una manera excel·lent mitjançant el recurs del ritme, la velocitat de muntatge i la sonorització”, segons han explicat des de la mateixa CVMC.

L’altre dels curtmetratges guardonats, la categoria no professional en aquest cas, ha estat ‘Si m’ofegue’, de la cineasta alacantina Celia Maldonado i mostra l’experiència real d’un equip de xiquetes nadadores. Es tracta d’una seqüència extreta de la vida real que fuig dels tòpics i aconsegueix reflectir un missatge positiu vinculat al discurs feminista actual”, han explicat des de la CVMC.

Pel que fa al guanyador del primer premi el jurat ha destacat l’originalitat, la innovació i l’eficàcia en el missatge. “Vaig veure l’oportunitat de realitzar un treball més personal, amb contingut social i és per això que vaig escollir la lluita i reivindicació que porten a terme ‘Las Kellys’ Benidorm (la Marina Baixa) i de la resta d’Espanya, perquè a Londres, treballant com a netejadora en diversos hotels vaig comprovar com dures són les condicions de treball a les que estan sotmeses, la pressió que sobre elles s’exerceix i la devaluació que fa el sector turístic de la seua tasca, tan i tan digna”, ha explicat Esther Cuenca.

La fotògrafa suecana ha recordat que “durant aquests últims tres anys he tingut l’oportunitat d’emprendre un nou camí, realitzant i dirigint alguns videoclips a Pecat Produccions, descobrint el complex però meravellós procés d’elaboració d’una peça audiovisual”.

Els premis s’han donat a conéixer aquest dissabte. Paral·lelament al certamen, el president de la CVMC, Enrique Soriano, i la directora general d’À Punt Mèdia, Empar Marco, han participat en unes jornades que pretenen reconéixer i visibilitzar les dones com a subjectes creatius, així com avançar en matèria d’igualtat en el sector audiovisual.

RBi


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.