La Universitat i l’ajuntament llancen una càtedra d’estudis de Cullera

La Universitat i l’ajuntament llancen una càtedra d’estudis de Cullera
  • Creen un Observatori Territorial Turístic Intel·ligent i fomentaran treballs, jornades d’estudis i congressos sobre la ciutat

Cullera i la seua realitat econòmica, social i cultural seran objecte d’estudi permanent per part de la Universitat de València (UV). L’ajuntament i la institució acadèmica han constituït esta mateixa setmana la comissió mixta de la Càtedra ‘Ciutat de Cullera’, la tercera de la UV dedicada a l’estudi d’un municipi, ja que fins ara solament València i Ontinyent disposen d’una.

La càtedra servirà per a l’activació d’un Observatori Territorial Turístic Intel·ligent (OTTI) que abordarà tres línies d’investigació sobre aspectes econòmics, socials i mediambientals relacionats amb el principal sector econòmic de la ciutat.

A més, des de l’observatori es treballarà en la conversió de Cullera en una destinació turística intel·ligent, un dels objectius estratègics marcats per l’ajuntament de cara als pròxims anys per a afrontar els reptes del turisme del segle XXI.

L’OTTI coordinarà les tasques d’investigació de la càtedra, generant informació empírica tant de caràcter quantitatiu com qualitatiu per a la seua posterior anàlisi prospectiva i difusió dels resultats obtinguts.

Congressos i premis
Així mateix, la Càtedra ‘Ciutat de Cullera’ permetrà el desenvolupament de jornades, conferències i congressos vinculats a àrees de coneixement d’interés del municipi i per a diferents col·lectius socials.

Un altre dels pilars de la Càtedra Ciutat de Cullera serà el desenvolupament d’un premi d’investigació dirigit a obres inèdites (treballs de final de grau, de màster o tesis doctorals) que incorporen a Cullera en els seus casos d’estudi empírics. El guardó inclourà una quantia econòmica i la publicació del treball en una editorial de prestigi de la UV.

A l’acte de creació de la Càtedra han assistit l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, i la vicerectora d’Innovació, Mª Dolores Real García.

Mayor ha expressat que amb la nova càtedra «Cullera i la Universitat de València fem un pas estratègic per a incorporar la generació de coneixement com un element clau en la gestió i planificació municipal».

En eixe sentit, el primer edil ha destacat que la ciutat riberenca serà una de les primeres a apostar per este tipus de sinergies amb la universitat, amb la qual existix una estreta col·laboració. Cal recordar que Cullera és una de les seus del programa Unisocietat Plus de la UV on s’impartixen estudis de formació permanent per a persones majors de 30 anys.

Les Càtedres Institucionals i d’Empresa de la Universitat de València foren creades en 1993 com a instruments per a canalitzar les col·laboracions a més llarg termini de la universitat amb entitats, institucions, empreses, organitzacions i, si escau, fins i tot particulars.

Per les seues característiques estructurals, les Càtedres de la Universitat permeten aconseguir una col·laboració acadèmica estable i d’ampli espectre que abasta una o més àrees de coneixement i estén les seues activitats a tots els àmbits d’activitat universitària: la docència, la investigació, la innovació i la difusió de la ciència, la tecnologia i la cultura.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.