La Falla Plaça de l’Ajuntament de Sueca guanya el Nelo al millor sainet

La Falla Plaça de l’Ajuntament de Sueca guanya el Nelo al millor sainet

El Centre Cultural Bernat i Baldoví fou l’escenari un any més de l’entrega dels premis del concurs de Sainets on s’atorguen els Socarrats, Latorre, Ortolàs i Nelos.

L’acte va estar presidit per l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, el president de la Junta Local Fallera, Bernardo Garrigós, el regidor de cultura, Vicent Baldoví i la Fallera Major, Zaida Fandos. També estaven presents en l’acte la Fallera Major Infantil, Andrea Galiana i ambdós Corts d’Honor. L’acte comença amb unes paraules del regidor de cultura i l’alcadessa de Sueca. I continuà amb el reconeixement de la Junta Local Fallera a la presentadora de l’acte Paloma Gutiérrez, per la seua implicació i dedicació amb les falles de Sueca, per ser la conductora de la quasi totalitat dels actes que duu endavant la Junta.

L’acte continuà amb un video de reconeixement a tots els fallers que treballen per presentar any rere any el seu treball i conseguixen traure un somriure a la gent que acudeix a vore la mostra.

Aquest any han sigut huit les comissions que han participat al concurs de sainets. Les mencions especials a actriu secundària van ser per a Pepa Alarte -de la Falla Plaça de l’Ajuntament- i Ma Cruz López-Egea -de la Falla Verge de Sales-. I el Premi Juan Ortolà a millor actriu secundària va recaure en Estela Albert -de la Falla Xúquer-.

En la categoria masculina, les mencions especials a actor secundari van ser per a Vicent Aranda -de la Falla Plaça Cervantes- i Pascual Ferrando -de la Falla El Portal-. El Premi Juan Ortolà a millor actor secundari fou per a Sergi Estornell -de la Falla Plaça de l’Ajuntament-.

Seguidament es feren entrega del premi al millor director, corresponent les mencions especials a Inma Ortells -de la Falla Verge de Sales- i Enrique Marco -de la Falla El Perelló Tro i Flama-, i alçant-se amb el Premi Enrique Latorre al millor director Pepa Coll -de la Falla Plaça de l’Ajuntament-.

Les mencions especials a actriu principal van ser per a Dori Alapont -de la Falla Plaça de l’Ajuntament- i Inma Ortells -de la Falla Verge de Sales-. I el Nelo a millor actriu principal fou, per segon any consecutiu, per a Pilar Villegas -de la Falla El Perelló Tro i Flama-.

En la categoria masculina, les mencions especials a actor principal van ser per a Carlos Solaz -de la Falla Plaça de l’Ajuntament- i Salvador Furió -de la Falla El Perelló Tro i Flama-. El Nelo a millor actor principal va recaure en Javier Bonillo -de la Falla Verge de Sales-.

En la categoria de millor sainet la Falla El Perelló Tro i Flama conseguí el quart lloc amb “Arruixa que plou”, mentre que el premi Socarrat al tercer millor sainet fou per a la Falla El Portal amb “Fes el favor de morir-te”, i el Socarrat al segon millor sainet fou per a la Falla Verge de Sales amb l’obra “Serapio”.

El Nelo al millor sainet va ser en aquesta XXI edició per a “La Consogra” de la Falla Plaça de l’Ajuntament.

JLF de Sueca


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada