Sixto (EUPV) presenta al Congrés una PNL per a pal·liar els danys per granissades i inundacions a la comarca

Sixto (EUPV) presenta al Congrés una PNL per a pal·liar els danys per granissades i inundacions a la comarca
  • La iniciativa parlamentària s’ha enregistrat a petició dels alcaldes de la Ribera Baixa

El mes de juliol passat, la comarca valenciana de la Ribera Baixa va patir una forta granissada que va afectar els arbres fruiters i altres cultius.  Els danys calculats es van situar entre el 85 i el 100% de pèrdues, segons un informe del Departament Tècnics d’Agronomia de la Mancomunitat de la Ribera Baixa.

El Grup Parlamentari d’Unidos Podemos – En Comú Podem – En Marea, a proposta del diputat d’EUPV Ricardo Sixto ha presentat aquesta setmana a la Mesa del Congrés dels Diputats una Proposició no de Llei sobre mesures tributàries per a pal·liar els danys en els municipis de la Ribera Baixa que es van veure afectats per les granissades i inundacions en 2018.

Aquest fenomen atmosfèric es va caracteritzar per una forta tempesta que va descarregar gran quantitat d’aigua amb pedra, acompanyat de fort aparell elèctric i grans vents.  Els cultius més perjudicats van ser els cítrics i el caqui. Moltes de les explotacions hortofrutícoles de la zona van ser arrasades íntegrament.

En els dies següents al desastre atmosfèric, diversos ajuntaments de la zona van aprovar mocions en les quals sol·licitaven ajudes per a pal·liar els negatius efectes en l’economia de les seues poblacions, fent especial èmfasi en la condonació de l’Impost sobre Béns immobles (IBI) de naturalesa rústica i en la reducció a zero de l’IRPF.

Arran d’aquestes demandes, Sixto insta al Govern a aplicar dues mesures: “per una banda, l’establiment d’un índex rendiment net zero en l’IRPF per a les activitats agrícoles afectades per aquests episodis metereològics de juliol de 2018, així com estendre aquest índex per a l’any 2019; i per una altra banda: simplificar i agilitar els tràmits per a fer efectiva l’exempció de l’IBI de naturalesa rústica en els municipis afectats”.

El parlamentari d’Esquerra Unida ha expressat “la necessitat d’aprovar aquesta moció abans que concloga la legislatura, donada la situació que travessa el camp valencià en general i aquesta comarca en particular”.

Esquerra Unida (EUPV)


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.