Arranquen amb èxit les II Jornades de Violència de Gènere del Col·legi d’Advocats de Sueca

Arranquen amb èxit les II Jornades de Violència de Gènere del Col·legi d’Advocats de Sueca
  • La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha inaugurat esta vesprada el programa formatiu que se celebra hui i demà en la Casa de la Cultura

Esta vesprada han començat les II Jornades de Violència de Gènere que organitza l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sueca i que se celebren fins demà divendres al saló d’actes de la Casa de la Cultura de la capital de la Ribera Baixa.

Enguany, la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha acompanyat els assistents en l’acte d’inauguració. L’autoritat autonòmica ha donat el tret d’eixida a esta segona edició del curs formatiu junt amb Jesús Muñoz, degà de l’ICA Sueca; i José Luis Mendoza, magistrat del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 4 de Sueca i Violència sobre la Dona.

Tots tres han coincidit en destacar la importància de la formació contínua i especialitzada, tant en violència de gènere com en igualtat, i en la necessitat de la protecció de les víctimes. La consellera ha insistit en què “eixa especialització a banda d’aportar als professionals els coneixements necessaris per a poder afrontar les atribucions amb la major excel·lència possible, els permet ser més eficaços i desenvolupar una major sensibilitat i empatia amb el problema”.

“A més, tal com estan plantejades estes jornades, de manera multidisciplinària, també són un excel·lent fòrum on posar en comú els problemes actuals de falta de coordinació, i potenciar així la comunicació entre tots els operaris professionals que estan lluitant contra la violència”, ha observat la consellera de Justícia.

Per la seua banda, el magistrat José Luis Mendoza, ha incidit en què estes jornades tenen una enorme transcendència per a formar als professionals, no només en l’àmbit jurídic, sinó també en qüestions tan importants com “empatitzar amb víctimes, a més de conéixer les últimes reformes legislatives i de jurisprudència, i sobretot, dirigides a advocats que van a especialitzar-se en violència de gènere, el fet  d’estar formant-se contínuament”. El magistrat ha definit el curs com “un encert” i ha manifestat la seua confiança en què continue programant-se en anys successius.

Per últim, el degà de l’ICA Sueca, Jesús Muñoz, organitzador de les jornades, ha insistit en destacar el compromís del col·legi que presideix amb la formació dels seus lletrats. “Recordem que el nostre col·lectiu som la primera l’ínia amb la qual es troben les víctimes de violència de gènere”, ha expressat.

Per aixó, “esta formació és essencial per als lletrats que estan exercint en el torn d’ofici de violència de gènere perquè estiguen el més actualitzats posible pel que fa a jurisprudència i a les problemàtiques que vagen sorgint en el dia a dia del tractament de la violència de gènere i puguen així, actuar de la millor manera en la seua feina.”, ha explicat.

Esta segona edició de les Jornades sobre Violència de Gènere ha tingut molt bona acollida entre els lletrats del partit judicial de Sueca. Durant els dos dies de programa formatiu es realitzaran diferents xarrades i un taller. Les activitats comptaran amb la participació de dos presidentes d’associacions de víctimes, així com diferents especialistes en la matèria com ara juristes, fiscals, psicòlegs, representants de l’advocacia institucional, així com membres de la subcomissió de la violència de gènere del Consell General de l’Advocacia Espanyola. Tots ells aportaran el seu punt de vista sobre diferents aspectes del procés a partir de la seua experiència.

Les jornades finalitzen demà divendres amb una taula redona en la qual participaran el president de l’Audiència Provincial de València, Fernando de Rosa; el secretari autonòmic d’Inclusió de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez; i la vicedegana de l’ICA Sueca i lletrada del Torn de Violència de Gènere, Beatriz Gomar.

ICA Sueca


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.